Wegbeschrijving Vormingplus regio Mechelen

U bent hier

Home > Frequently Asked Questions > Wegbeschrijving Vormingplus regio Mechelen

Vormingplus regio Mechelen
Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen

Met de trein

Vormingplus ligt op 16 minuten wandelafstand van het station Mechelen. Bij de hoofduitgang van het station (Koning Albertplein) ga je rechtdoor en dan schuin rechts de Hendrik Consciencestraat in. Je steekt het kruispunt over en loopt verder (Kardinaal Mercierplein) tot aan de Vijfhoek. Daar sla je linksaf de Onze-Lieve-Vrouwstraat in. Die straat volg je totdat je op de Korenmarkt bent. Je steekt over en volgt de weg verder. Je bent dan al in de Adegemstraat. Vormingplus bevindt zich op nummer 79-81 aan de linkerkant.

Met de bus

De bushaltes liggen tegenover de uitgang van het station. Lijn 1 stopt op de Korenmarkt (Guldenstraat), loop een heel klein stukje terug en sla daar links de Adegemstraat in. Loop verder tot nummer 79-81. De lijnen 4, 6, 9, 286 en 287 brengen je via de ring naar de Adegempoort. Daar loop je rechtdoor tot aan de Korte Heistraat, sla rechtsaf en volg de straat tot aan de Adegemstraat, sla opnieuw rechtsaf en loop tot nummer 79-81. Vormingplus bevindt zich aan de rechterkant.

Met de auto

Vanuit Antwerpen/Brussel:

Vanaf de E19 Antwerpen-Brussel neem je afrit 10 (Mechelen-Zuid). Aan de eerste verkeerslichten ga je rechtdoor. Over de brug, op het rondpunt (Station) meerijden richting centrum. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Leuven:

Kom je via de Leuvensesteenweg? Sla dan op de ring linksaf naar de Hendrik Speecqvest. Volg de ring tot de Brusselpoort. Daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Via de E19 kun je ook langs de Brusselsesteenweg (N1) naar het rondpunt van het station rijden. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Lier:

Volg de Aarschotsesteenweg, vervolgens de Waversesteenweg. In Duffel neem je de N14 via Elzenstraat en Liersesteenweg. Aan het kruispunt net voor je Mechelen binnerijdt, sla je rechtsaf naar de R6. Aan het eerstvolgende kruispunt draai je rechts de Antwerpsesteenweg in. Volg deze weg tot op de ring. Aan de Brusselpoort neem je op de rotonde de derde afslag naar de Hoogstraat. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Heist-op-den-Berg:

Vanaf de N15 sla je bij aankomst in Mechelen links de Zandpoortvest in. Je rijdt over de ring tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Parking

Er is parkeergelegenheid in de straat. Deze zijn overdag betalend (vrij duur). Vanaf 19u gratis kan je overal gratis parkeren. 

We raden wel aan om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen, aangezien er ‘s avonds weinig parkeerplaats is in de straat. Je kan natuurlijk altijd parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Er is een parkeergarage Parking Lamot (Q-Park) in de Guldenstraat. Daar kun je parkeren voor € 2 per 50 minuten (maximaal € 18 per dag). Wat verder in de Hoogstraat is er ook een parkeergarage van Indigo. Een uur parkeren kost je € 1,9 (maximaal € 15,5 per dag).

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.