Week van de Tijd: van 4 tot 12 mei

U bent hier

Home > Nieuws > Week van de Tijd: van 4 tot 12 mei

Op 4 mei 2019 start de eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd. Tijdens deze week maken we de omgang met tijd en vrije tijd zo breed mogelijk bespreekbaar en hebben we extra aandacht voor de kortere werkweek, vrije tijd als basisrecht en bewuster omgaan met je vrije tijd. De hele week vinden er, verspreid over de vijf Vlaamse provincies, activiteiten plaats die toegankelijk zijn voor iedereen. Ze vormen tegelijk ook een oproep naar de Vlaamse, federale en Europese beleidsmakers om het thema ‘tijd en vrije tijd’ op de politieke agenda te plaatsen.

Ook in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver

Vormingplus regio Mechelen organiseert samen met ACV Mechelen-Rupel , CM Mechelen Noord, Gezinsbond Mechelen, Opvoedingswinkel, Thomas More Mechelen, Femma, Beweging.net Mechelen en Pasar verschillende activiteiten in deze week:

Daarom een Week van de Tijd

Deze eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd wil zowel de ogen als het debat openen. Over tijdsdruk, over de combinatie van arbeid en vrije tijd, over het belang van en het recht op netto vrije tijd voor iedereen. (Netto vrije tijd is de tijd die overblijft als alle verplichtingen zoals arbeid, huishouden en zorgtaken zijn vervuld; de échte tijd voor jezelf dus.) Deze Week van de Tijd roept enerzijds het beleid op om een samenleving te organiseren die vrije tijd erkent als een basisrecht en die voorkomt dat een tekort aan vrije tijd louter wordt gezien als een persoonlijk probleem. Anderzijds reiken de activiteiten tijdens deze Week van de Tijd mogelijkheden aan om je vrije tijd bewuster in te vullen – of net leeg te laten. Meer informatie vind je op www.pakjetijd.be/weekvandetijd.

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.