Week van de Mobiliteit

U bent hier

Home > Nieuws > Week van de Mobiliteit

Naar goede gewoonte is Vlaanderen tijdens de Week van de Mobiliteit in de ban van duurzame mobiliteit. Via tal van acties veroveren fietsers en voetgangers tijdelijk de publieke ruimte. Dit jaar ziet deze week er noodgedwongen een tikkeltje anders uit: geen grootschalige acties en massa-evenementen, maar meer kleinschalige initiatieven die duurzame mobiliteit in de kijker plaatsen.

In dit bericht zetten we twee boeiende initiatieven in de kijker. Zo zet Vormingplus je ook dit jaar goed op weg! ;-) 

Trein-Tram-Bus-wandeldag 
19 september 

Op zaterdag 19 september 2020 staat de Trein-Tram-Bus-dag in het teken van De Groene Halte wandelingen. Groene Haltewandelingen leiden je langs de mooiste natuurplekjes in Vlaanderen. Daarenboven verplaats je je op milieuvriendelijke wijze: wandelen in combinatie met openbaar vervoer. Het idee is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’.  

Helaas zal het dit jaar door de coronabeperkingen niet mogelijk zijn om in groep te gaan wandelen. Daarom gaat de wandeldag digitaal. Een hele resem Groene Halte-wandelingen wordt digitaal aangeboden, zodat ze veilig per bubbel kunnen worden gedaan. Ben je verkocht en wil je zelf alle Groene Halte wandelingen ontdekken? Neem zeker een kijkje op  www.groenehalte.be 
 
Autovrije Zondag 
20 september 

 
De straat is meer dan de weg van A naar B en op Autovrije Zondag kan iedereen daarvan proeven! Ook in Mechelen is de hele binnenstad tussen 10 en 19 u. autovrij. Ontdek het volledige programma op de website van De Zomer is van Mechelen.  

CONTACT

Je kan ons momenteel telefonisch niet bereiken. Contacteer ons via regiomechelen@vormingplus.be