Vormingplus Inspireert - Wetenschap

U bent hier

Home > Nieuws > Vormingplus Inspireert - Wetenschap

We leven en werken de komende weken van thuis uit. Op die manier krijgen we samen het Coronavirus klein. Tot 30 juni kunnen onze cursussen, workshops, lezingen en projecten niet doorgaan. Vormings- en ontmoetingsmomenten staan dus op pauze tot het weer veilig is om met elkaar in contact te komen. We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie terug te zien.

Tot dan prikkelen we jullie ‘vanuit ons kot’ met boeiende inspiratietips waar jullie veilig van kunnen genieten. We bundelen links naar online lezingen, podcasts (audio-uitzendingen) en interessant leesvoer per vormingsthema. De meeste inhoud is kosteloos te raadplegen, tenzij anders aangegeven. Daarbij hebben we speciale aandacht voor organisaties en instellingen uit onze werkingsregio. Wil je graag een tip toevoegen aan een thema? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina of regiomechelen(at)vormingplus(punt)be. Op die manier inspireren we elkaar, ook van thuis! 

Universiteit van Vlaanderen

“Bij de Universiteit van Vlaanderen delen wetenschappers de meest spannende inzichten en ontdekkingen uit hun vakgebied. Elke week word je verrast door bevlogen wetenschappers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.” 

Heeft een mens vlees nodig? Zit de levensstijl van je opa in jouw genen? Waarom is mijn GSM altijd plat? Kan boksen bijdragen tot wereldvrede? Het zijn slechts enkele van de vele vragen en onderwerpen die aan bod komen in de toegankelijke colleges. Je kan ze bekijken of beluisteren in podcastvorm via de website van de Universiteit van Vlaanderen: https://www.universiteitvanvlaanderen.be/college/ 

Ook wie wil weten wat de wetenschap zegt over COVID-19, kan bij de Universiteit terecht.  Virologen Marc Van Ranst en Pierre Van Damme beantwoorden jouw coronavragen. Je vindt de ‘corona colleges’ op de homepagina of via de zoekfunctie. 

Wil je na het bekijken of beluisteren van de colleges testen hoeveel je hebt opgestoken? Doe mee aan de ‘Quarantaine Quiz’ en ontdek hoe jij scoort onder de kijkers. Elke werkdag komt er een nieuwe quiz online: https://www.universiteitvanvlaanderen.be/quarantaine-quiz/ 

Kritisch Kijken naar Kennis Maken 

Sinds januari staan de colleges van de Universiteit van Vlaanderen centraal in de reeks ‘Kritisch Kijken naar Kennis Maken’. Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege. Een wetenschapper-docent beantwoordt daarna alle kritische vragen van de aanwezigen over het onderwerp. Is er een onderwerp van de Universiteit dat je graag aan bod wil laten komen? Laat het ons weten via regiomechelen@vormingplus.be!

Foto: (c) Thinkstock

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.