Vormingplus Inspireert - Taal en Ontmoeting

U bent hier

Home > Nieuws > Vormingplus Inspireert - Taal en Ontmoeting

We leven en werken de komende weken van thuis uit. Op die manier krijgen we samen het Coronavirus klein. Tot 31 mei kunnen onze cursussen, workshops, lezingen en projecten niet doorgaan. Vormings- en ontmoetingsmomenten staan dus op pauze tot het weer veilig is om met elkaar in contact te komen. We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie terug te zien.

Tot dan prikkelen we jullie ‘vanuit ons kot’ met boeiende inspiratietips waar jullie veilig van kunnen genieten. We bundelen links naar online lezingen, podcasts (audio-uitzendingen) en interessant leesvoer per vormingsthema. De meeste inhoud is kosteloos te raadplegen, tenzij anders aangegeven. Daarbij hebben we speciale aandacht voor organisaties en instellingen uit onze werkingsregio. Wil je graag een tip toevoegen aan een thema? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina of regiomechelen(at)vormingplus(punt)be. Op die manier inspireren we elkaar, ook van thuis! 

Ook aan de Converstatietafels in onze werkingsregio is het helaas stil ... En da's jammer, want zo missen leergierige nieuwkomers hun vaste oefenmomenten Nederlands én het sociale contact met de vrijwilligers. Enkele partners achter de schermen experimenteren alvast met online ontmoetings- en oefenmomenten. Hieronder vind je enkele nuttige tips in het kader van onze taal- en ontmoetingsprojecten. Tip: ken je iemand in je omgeving die Nederlands oefent? Bezorg hem/haar onze tips! Of misschien wil je zelf wel iemand helpen Nederlands oefenen?

 • Op de website http://www.nederlandsoefenen.be/thuis-oefenen vind je een schat aan informatie: links naar online kranten en tijdschriften, oefenwebsites en -apps, taalspelletjes en meer.  
   
 • Goed om te weten: ‘De Wablieft’ is een (online) krant in duidelijke taal. De krant maakt de komende weken alle online artikels gratis. Je hebt dus geen wachtwoord nodig om ze te lezen. Dit blijft nog zeker zo tot 19 april. Ga naar http://nieuws.wablieft.be en lees het nieuws in duidelijke taal. En neen, het gaat niet enkel over Corona! 
   
 • Het Agentschap Integratie en Inburgering verspreidt meertalige informatie over de Coronamaatregelenhttps://www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info  
   
 • Op de website van ‘De Mensen Maken de Stad’ kan je snuisteren door de verhalen van andere Mechelaars over hun stad: https://makers.mechelen.be/dmmds-verhalen De voorbije weken toonden heel wat Mechelaars hun goede hart. Ook hun verhalen vind je terug op de projectwebsite. Wil jij ook jouw verhaal over de stad kwijt? Download via de volgende link de stadskaart (https://bit.ly/2xG3Ush), vertel jouw verhaal op een creatieve manier en bezorg het resultaat aan demensenmakendestad@mechelen.be.  

Gezocht!  

 • Vormingswerker Elke Horemans is op zoek naar kandidaat-mentoren om via sociale media Nederlands te oefenen met gemotiveerde inburgeraars. Ze brengt mentoren en mentees met elkaar in contact en begeleidt hen tijdens het proces. Op haar blog kan je de uitgebreide oproep doornemen en je kandidaat stellen: https://talententelers.be/mentor/mentoring-in-tijden-van-corona/  
   
 • Tumult zoekt jongeren tussen 14 en 25 jaar die bereid zijn om online te videochatten of bellen met een andere jongere die Nederlands oefent: https://tumult.be/babbelbuddys 
   

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.