Vormingplus Inspireert - Podcasts

U bent hier

Home > Nieuws > Vormingplus Inspireert - Podcasts

We leven en werken de komende weken van thuis uit. Op die manier krijgen we samen het Coronavirus klein. Tot 30 juni kunnen onze cursussen, workshops, lezingen en projecten niet doorgaan. Vormings- en ontmoetingsmomenten staan dus op pauze tot het weer veilig is om met elkaar in contact te komen. We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie terug te zien.

Tot dan prikkelen we jullie ‘vanuit ons kot’ met boeiende inspiratietips waar jullie veilig van kunnen genieten. We bundelen links naar online lezingen, podcasts (audio-uitzendingen) en interessant leesvoer per vormingsthema. De meeste inhoud is kosteloos te raadplegen, tenzij anders aangegeven. Daarbij hebben we speciale aandacht voor organisaties en instellingen uit onze werkingsregio. Wil je graag een tip toevoegen aan een thema? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina of regiomechelen(at)vormingplus(punt)be. Op die manier inspireren we elkaar, ook van thuis! 

Vormingplus en verhalen vertellen gaan hand in hand. In verschillende van onze projecten staan verhalen en verhalen vertellen immers centraal. Zo lieten we in Willebroek al moeders en dochters aan het woord over hun band. En in het project ‘Heist van Toen en Nu’ kreeg een oudere generatie Heistenaren het woord over het dorpsleven. Projecten waar verhalen centraal staan brengen mensen samen en zorgen dus voor ontmoeting. Het blijft daarom een rode draad in onze projectwerking. Sinds het project in Heist zetten we in op het registreren en delen van verhalen via podcasts. Podcasts zijn audiobestanden die je onder meer kan beluisteren via je smartphone. Handig om thuis te beluisteren. 

Over podcasts 
 
“Een podcast is een audiobestand dat je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Heel handig: je luistert waar en wanneer je ook maar wil naar nieuws, entertainment of persoonlijke verhalen. Podcasts zijn vaak opnames die niet via de radio te horen zijn en die specifiek gemaakt zijn om on-demand, wanneer jij het wil, te beluisteren.” (VRT: https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/extra-aanbod/podcasts/)  

De dames achter het project ‘De bende van het boek’ geven op hun website meer uitleg over podcasts. Zo kom je meer te weten over wat podcasts precies zijn en hoe je ze kan beluisteren. Je vindt op die pagina zelfs een podcast over podcasts terug! Kijk hier: https://bendevanhetboek.com/over-podcasts/ 

Je kan je abonneren op podcasts en podcasts beluisteren via een podcastapp die beschikbaar is op je smartphone of tablet. Zoek daarvoor op ‘Podcasts’ in de App store (iOS) of in Google Play (Android). Ook via  iTunes, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en Soundcloud kan je podcasts opzoeken en beluisteren.  

Onze aanraders 

Doorheen onze thematips zal je naast online platformen of video’s regelmatig een podcast zien verschijnen.  Hieronder vind je een overzicht met aanvullend boeiend voer voor jouw oren, geselecteerd door de Vormingplus collega’s: 

 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.