Vormingplus Inspireert - Opvoedingsondersteuning

U bent hier

Home > Nieuws > Vormingplus Inspireert - Opvoedingsondersteuning

We leven en werken de komende weken van thuis uit. Op die manier krijgen we samen het Coronavirus klein. Tot 30 juni kunnen onze cursussen, workshops, lezingen en projecten niet doorgaan. Vormings- en ontmoetingsmomenten staan dus op pauze tot het weer veilig is om met elkaar in contact te komen. We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie terug te zien.

Tot dan prikkelen we jullie ‘vanuit ons kot’ met boeiende inspiratietips waar jullie veilig van kunnen genieten. We bundelen links naar online lezingen, podcasts (audio-uitzendingen) en interessant leesvoer per vormingsthema. De meeste inhoud is kosteloos te raadplegen, tenzij anders aangegeven. Daarbij hebben we speciale aandacht voor organisaties en instellingen uit onze werkingsregio. Wil je graag een tip toevoegen aan een thema? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina of regiomechelen(at)vormingplus(punt)be. Op die manier inspireren we elkaar, ook van thuis!

Zorgen voor onze kinderen in Corona-tijden confronteert ons met nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Want hoe combineer je thuiswerk met de zorg voor je kinderen? En, hoe beantwoord je hun angsten en frustraties over deze moeilijk te vatten crisis? 

  • Psychologe Nina Mouton bracht eind februari haar boek over ‘Mild Ouderschap’ uit. Daarin helpt ze ouders op zoek gaan naar hun moeder- of vadergevoel, vanuit een mildheid voor hun kinderen en zichzelf. Ze was eerder te gast bij Vormingplus en organiseerde op maandag 21 maart een webinar (lezing via het internet) ter vervanging van afgelaste lezingen. Je kan de lezing herbekijken door je in te schrijven via de volgende link: https://app.livestorm.co/p/f255b922-a962-407f-acf8-b2a4159051e3
     
  • Hoe spreek je met kinderen over het Coronavirus? De Vlaamse Overheid deelt enkele tips: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus  
     
  • De website www.hetiseenfase.be biedt informatie voor zwangere of (net) bevallen vrouwen in Corona-tijden. Het is een online vervolg op het gelijknamige boek van Rien de Mey en Elke Notebaert (vroedvrouw ‘De Wolk’). 
     

Zoek je nog enkele tips om het naast de scholingsmomenten ook voor de kinderen gezellig te houden thuis? Hieronder vind je enkele van onze aanraders: 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.