Vormingplus Inspireert - Actief en Creatief

U bent hier

Home > Nieuws > Vormingplus Inspireert - Actief en Creatief

We leven en werken de komende weken van thuis uit. Op die manier krijgen we samen het Coronavirus klein. Tot 30 juni kunnen onze cursussen, workshops, lezingen en projecten niet doorgaan. Vormings- en ontmoetingsmomenten staan dus op pauze tot het weer veilig is om met elkaar in contact te komen. We kijken er alvast heel erg naar uit om jullie terug te zien.

Tot dan prikkelen we jullie ‘vanuit ons kot’ met boeiende inspiratietips waar jullie veilig van kunnen genieten. We bundelen links naar online lezingen, podcasts (audio-uitzendingen) en interessant leesvoer per vormingsthema. De meeste inhoud is kosteloos te raadplegen, tenzij anders aangegeven. Daarbij hebben we speciale aandacht voor organisaties en instellingen uit onze werkingsregio. Wil je graag een tip toevoegen aan een thema? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina of regiomechelen(at)vormingplus(punt)be. Op die manier inspireren we elkaar, ook van thuis! 

De natuur in 

Wie er graag op uittrekt, kan nog steeds genieten van de natuur dicht bij huis. “Volg daarbij wel de meest recente corona-maatregelen op en respecteer de natuur door op de paden te blijven, geen afval achter te laten, honden aan de leiband te houden en geen kabaal te maken. De broedende vogels zullen je dankbaar zijn.” (Natuurpunt) 

Natuurpunt stelt haar wandelkaarten gratis ter beschikking via https://www.natuurpunt.be/wandelen  

Er zijn natuurlijk nog andere manieren om tijd in de natuur door te brengen. Natuurpunt lijst voor ons enkele mogelijkheden op. Wat dacht je van een safari in je tuin of luisteren nar een vogelconcert? Naast deze tips vind je ook links naar enkele webinars. Zo blijft ook wie wil bijleren over de natuur niet op zijn honger zitten: https://www.natuurpunt.be/pagina/tijd-voor-natuur 

Wil je zorgen voor de natuur combineren met fit blijven? Dan is ‘plogging’ misschien iets voor jou. Je combineert joggen met het oppakken van zwerfafval. Uiteraard kan dit ook al wandelend. Bescherm je handen goed en neem het afval mee naar huis. 

Blijven bewegen!  
 
Sport en beweging houden je fit. De Sporza website bundelt enkele praktische richtlijnen tijdens de corona-periode. Je vindt er ook een schat aan instructiemateriaal voor verschillende sporten: https://sporza.be/nl/categorie/blijf-sporten/ 
 
55-plussers kunnen een kijkje nemen op de website van Okra. Ook daar vind je verschillende online-beweegsessies: https://www.okra.be/BeweegInUwKot 

Achter de kookpotten 
 
Misschien heb je wat extra tijd om te koken? Of misschien is er voor jou in corona-tijden net minder tijd om een maaltijd op tafel te toveren? 
 
Manon deelt op haar blog ‘Macaron Manon’ enkele kooktips die hoe dan ook van pas kunnen komen. 

  • Als je een aantal basisingrediënten in huis hebt, kan je heel veel kanten uit.
  • Kook anders: trek je kasten open en kijk wat er nog inzit. Met wat creativiteit ben je zo vertrokken. 
  • Zero waste! Wie zo veel mogelijk opgebruikt moet zo weinig mogelijk naar de supermarkt: win-win. 

Studio Kook laat zien dat je eenvoudig en gezond kunt koken met producten die uit de voorraadkast of diepvriezer komen. Zo moet je niet om de haverklap naar de supermarkt en gebruik je op wat je in huis hebt. Je vindt 21 recepten op hun website. 
 
Maar hoe leg je een slimme voorraadkast aan? Leentje Speybroeck van Velt deelt haar tips met jou: https://www.velt.nu/nieuws/koken-quarantaine 

Kruip in je pen 
 
Tal van online tools laten ons toe om met elkaar in contact te blijven. We kunnen een digitale zoen naar gooien en elkaar overladen met emojis. Maar wat dacht je ervan om iemand te verblijden met een handgeschreven brief of kaartje? Via www.danmaarzo.be vind je enkele kaartjes met mooie woorden en wensen die je op weg helpen. 

Opgeruimd staat netjes 

Genoeg gewandeld, gesport, geschreven en gekookt? Misschien kriebelt het wel om aan een lenteschoonmaak te beginnen? In dat geval komt het volgende stappenplan zeker van pas: https://www.een.be/wonen-tv/grote-lenteschoonmaak-het-stappenplan Wie kiest voor natuurlijke schoonmaakproducten doet het milieu en z’n portemonnee een plezier.  

 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.