Verhalen over de nacht

U bent hier

Home > Nieuws > Verhalen over de nacht

Van verhaal naar podcast

Vormingplus en verhalen vertellen gaan hand in hand. In verschillende van onze projecten staan verhalen en verhalen vertellen immers centraal. Zo lieten we in Willebroek al moeders en dochters aan het woord over hun band. En in het project ‘Heist van Toen en Nu’ kreeg een oudere generatie Heistenaren het woord over het dorpsleven. Projecten waar verhalen centraal staan brengen mensen samen en zorgen dus voor ontmoeting. Het blijft daarom een rode draad in onze projectwerking. Sinds het project in Heist zetten we in op het registreren en delen van verhalen via podcasts. Podcasts zijn audio-uitzendingen die je onder meer kan beluisteren via je smartphone. 

Verhalen over de nacht

Ook het jaarthema van Erfgoeddag nodigde uit om verhalen te vertellen. ‘De Nacht’ inspireerde de leerlingen van NT2 (Nederlands voor anderstaligen) om hun nachtverhalen te delen. Via een lezing en workshop storytelling van Evita Nossent krijgen de leerlingen een antwoord op de vraag “Hoe vertel ik een boeiend verhaal?” Op hun eigen manier delen deze nieuwe Mechelaars hun verhalen over nacht in een unieke podcast. Van een romantische avond aan het strand tot een spannende nachtshift op spoed of een verhaal over slaapwandelen, de nacht heeft vele verrassingen in petto. Veel luisterplezier!  

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen De Mensen Maken de Stad, Vormingplus regio Mechelen, en deze klassen van CVO Crescendo: Open Klas 2.3 /2.3 van Elke en Liesbeth en Graadklas 3.1/4.1. Evita Nossent goot de verhalen in een podcast.

Aflevering 1

Aflevering 2

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.