Tiendaagse geestelijke gezondheid

U bent hier

Home > Nieuws > Tiendaagse geestelijke gezondheid

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen. En dat doen we tijdens de 10-daagse. Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Tijdens de 10-daagse tellen we trouwens af naar 10 oktober: naar de internationale dag van de geestelijke gezondheid. Die dag wil bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Doel: ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken.

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ organiseren verschillende organisaties, waaronder Vormingplus regio Mechelen, activiteiten die mentaal welbevinden en veerkracht in de kijker zetten. Veerkracht is belangrijk. Want veerkracht zorgt ervoor dat je je - zelfs bij tegenslag - goed in je vel blijft voelen, en dat je er misschien nog sterker uitkomt. Je omringd voelen door mensen en weten dat je op hen kan terugvallen als het even minder gaat, is goed voor je veerkracht. Je kunt elkaars veerkracht ondersteunen en versterken: samen sta je nóg sterker. Dat is waar ‘Samen Veerkrachtig’ letterlijk voor staat.

Kijk op www.samenveerkrachtig.be voor meer info en activiteiten in jouw buurt.

 

 

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.