Solo

U bent hier

Home > Solo

Wanneer

do, 19/04/2018 - 19:00 - 22:30
Voeg toe aan kalender2018-04-19 17:00:002018-04-19 20:30:00UTCSoloAdegemstraat 79-81 2800 Mechelen

Waar

Vormingplus regio Mechelen
Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen

Prijzen

Standaardprijs - 15.00

inclusief drankje

UiTPAS met kansentarief - 3.00

inclusief drankje

Code: W185132Nathalie Le Blanc toont hoe alleen wonen een fenomeen is geworden, en hoe onze maatschappij ermee omgaat. Nooit in de geschiedenis van onze soort woonden zoveel mensen alleen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland bestaat één op de drie huishoudens uit één persoon, en demografen verwachten dat dit aandeel nog zal stijgen. Die toename is deels te verklaren door het stijgende aantal relatiebreuken en onze hoge levensverwachting, maar alleen wonen is ook steeds vaker een bewuste keuze. Meer mensen dan ooit tevoren hebben er de middelen voor en de levensstijl sluit aan bij waarden die we vandaag hoog in het vaandel dragen. Vrijheid, privacy, zelfontplooiing. Een echte sociale revolutie dus, maar veel horen we er niet over. In Solo brengt Nathalie Le Blanc als eerste de zeer diverse groep alleenwoners in kaart: jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, singles en alleenwoners met een relatie. Ze zoekt uit waarom ze met zoveel zijn en wat ze gemeen hebben. Want wie alleen woont, moet z'n leven net iets anders inrichten en krijgt vaak te maken met hardnekkige vooroordelen en onbegrip. Le Blanc achterhaalt ook wat het psychologisch met een mens doet om korte of lange tijd alleen te wonen en peilt naar hoe we als maatschappij met dit relatief nieuwe fenomeen omgaan.

Nathalie woont haar hele volwassen leven alleen, vandaar ook haar interesse in het onderwerp. Met Solo schreef ze haar eerste non-fictie boek, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op de vraag waarom vandaag steeds meer mensen alleen wonen en wat dat betekent voor die alleenwoners en voor de maatschappij. In deze lezing - gebaseerd op haar boek - vertelt ze over de 9 dingen die ze geleerd heeft door het schrijven van Solo.

Praktische info:

Vanaf 19u onthaal met een drankje. Start van de lezing om 19u30.

We raden aan om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen, aangezien er ‘s avonds weinig parkeerplaats is in de straat. Je kan wel altijd parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Over de begeleiding:

Nathalie is journalist. Ze werkte 16 jaar als freelancer voor bladen als Libelle en Feeling, en voor weekendbijlages van kranten als De Morgen en De Standaard. Daarnaast schreef ze ook een vijftal boeken als ghostwriter. Sinds februari 2016 werkt ze als redacteur en coördinator Human Intrest op de redactie van Knack Weekend.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.