Soirée MuzE: Glas, een fascinerende materie

U bent hier

Home > Soirée MuzE: Glas, een fascinerende materie

Wanneer

do, 27/06/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-06-27 20:00:002019-06-27 22:00:00GMT+01:00Soirée MuzE: Glas, een fascinerende materieFrederik de Merodestraat 65 2800 Mechelen

Waar

Stedelijk Museum Hof van Busleyden
Frederik de Merodestraat 65
2800 Mechelen

Prijzen

Standaardprijs - 6.00
UiTPAS met kansentarief - 1.00

Code: L195708

Soirée MuzE neemt je mee achter de coulissen van het Mechelse erfgoed. We nodigen telkens een deskundige uit die je gepassioneerd én op een toegankelijke manier vertelt over zijn of haar onderzoek. Zo maak je kennis met de vele gezichten van erfgoed en leer je meer over de petite histoire en de mijlpalen uit onze geschiedenis. Elke reeks van Soirée MuzE bundelt vier lezingen rond een centraal thema. Tijdens april-mei-juni 2019 zetten we het thema van de Erfgoeddag "Hoe maakt u het?" in de kijker.


Glas wordt vandaag in de eerste plaats gezien als een banaal consumptieproduct. Het materiaal heeft nochtans een complexe en rijke geschiedenis. 

 

Glas is zo oud als de wereld zelf en alomtegenwoordig. Waarschijnlijk is het zelfs aanwezig in het hele universum, aangezien het volstaat zand voldoende te verhitten om deze substantie te verkrijgen. 

 

Het Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen (IKA) heeft een bloeiende glasafdeling waar leerlingen zowel technische als artistieke begeleiding krijgen. Als kennismaking met deze afdeling verkennen we de grillige weg die glas doorheen de tijd heeft afgelegd als materie om te creëren. We belichten ook de invloed van glas op ons wereldbeeld, onder meer door de optica en wetenschappelijke innovaties.

Ook de beeldende kwaliteiten en technieken van het medium komen aanbod.


De lezing van Soirée MuzE die voorzien was op 25/04/2019 wordt verplaatst wegens ziekte van de spreker. Onze excuses daarvoor. De nieuwe datum is donderdag 27/06/2019, om 20u.

Wie al een ticket had gekocht:

- kan dit gewoon gebruiken op 27/06.

- kan een terugbetaling vragen indien hij/zij de lezing op 27/06 niet kan bijwonen. Contacteer ons in dat geval via adminmuseum@mechelen.be.

Praktische info:

Tickets kan je op voorhand reserveren:

- bij UiT in Mechelen. Je betaalt hier 2 euro administratiekosten per transactie. Wil je meerdere lezingen volgen, dan reserveer je de tickets dus best allemaal tegelijk.
- aan de balie in het Museum Hof van Busleyden (enkel ter plekke). Hier betaal je geen administratiekosten.

Als er op de avond van de lezing nog plaatsen beschikbaar zijn, worden deze verkocht tot 19u55 aan de balie in het Hof van Busleyden.

Opgelet: Zaal Dodoens heeft een beperkte capaciteit. Eens de zaal volzet is, sluiten we de verkoop af. Tickets die bij UiT werden gereserveerd maar nog niet betaald, worden doorverkocht als ze om 19u55 niet zijn opgehaald.

Nieuwe tarieven:
- Basisprijs per ticket: € 6,00
- Basisprijs voor een volledige reeks (20% korting): € 19,20
- Prijs per ticket voor houders van een UiTPAS met kansentarief: € 1,00
(een drankje inbegrepen)

Meer informatie over de lezingen:
www.hofvanbusleyden.be - hvb@mechelen.be

Inschrijven bij:

UIT in MECHELEN
Tel: 070/222.800
E-mailadres:

Partners:

Musea en erfgoed Mechelen
Stedelijk Museum Hof van Busleyden

Over de begeleiding:

Sandra De Clerck is kunstenaar en docent van de afdeling glaskunst van het IKA Mechelen. Ze was curator van verschillende glastentoonstellingen in Europa en gastdocent aan universiteiten in Europa en de VS. Haar werk bevindt zich in privé- en museumcollecties over de hele wereld.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.