September: UiT zonder uitlaat en Hajo Beeckman aan het woord

U bent hier

Home > Nieuws > September: UiT zonder uitlaat en Hajo Beeckman aan het woord

Onder de noemer UiT zonder uitlaat combineert Mechelen traditiegetrouw autoloze zondag met een cultuurmarkt die het komende seizoen in de kijker zet. De binnenstad wordt volledig autovrij gemaakt. Culturele organisaties en organisaties die werken rond duurzaamheid en
mobiliteit krijgen er een plek, en tonen je hoe je minder of anders kunt consumeren.

Zoals steeds is Vormingplus ook van de partij. Kom op zondag 22 september tussen 13u en 18u naar onze stand om te ontdekken wat we dit seizoen voor jou in petto hebben.

In kader van de week van de mobiliteit laten we op maandagavond 23 september mobiliteitsexpert Hajo Beeckman aan het woord. Als woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum is de stem van Hajo Beeckman dagelijks op verschillende radiozenders en online media te horen.

Mobiliteit is één van de belangrijkste veroorzakers van CO₂-uitstoot en draagt hiermee bij aan de klimaatverandering. Een klimaatbeleid zonder structurele ingrepen op het vervoer lijkt dan ook ondenkbaar. Maar de uitdagingen zijn groot, zowel op vlak van gedrag, mental shift, technologie als infrastructuur. Hajo Beeckman pleit voor meer samenwerking en heldere keuzes in het beleid. Maar ook burgers en bedrijven zullen bewuste keuzes moeten maken. Hajo Beeckman zet de discussie op scherp en legt de pijnpunten bloot, maar suggereert ook uitwegen om de knoop te ontwarren.

Met de steun van Mechelen Klimaatneutraal.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.