Samen Uniek, da's Willebroek

U bent hier

Home > Projecten > Samen Uniek, da's Willebroek

Iedereen is uniek. Mensen zijn zoveel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Om dit aan te tonen, voert Vormingplus regio Mechelen samen met de gemeente Willebroek de campagne ”Samen Uniek”. 
Met deze campagne en allerlei activiteiten wil de gemeente de diversiteit die aanwezig is in Willebroek op een positieve manier onder de aandacht brengen en mensen hierrond samen brengen.

In het najaar van 2018 worden daarom verschillende vormingsactiviteiten georganiseerd, in het voorjaar 2019 loopt dit aanbod door en worden er ook 2 grotere evenementen georganiseerd.

  • Vorming: Hoe omgaan met racisme? (vorming)
  • Lezing: Welkom in de club?!
  • Boekvoorstelling: AnderSS
  • Wandeling: Da’s wa’k (niet) geloof!
  • Tentoonstelling doorheen Willebroek: Voor iedereen een thuis in een dorp
  • Film met nabespreking: The Workers Cup

i.s.m. Vormingplus regio Mechelen, CC De Ster, Gemeente Willebroek, Argos vzw Willebroek

Moeders en dochters van Willebroek

Met het storytellingproject ‘Moeders en dochters’ willen we verhalen van Willebroekse moeders en dochters over het ‘moeder en dochter-zijn’ optekenen en naar buiten brengen. We zetten het thema diversiteit in de kijker en focussen daarbij op gelijkenissen en  verschillen wat betreft het moeder- en dochter-zijn.
We brengen verhalen van verschillende moeders en dochters naar buiten om zo herkenbaarheid en verbinding te creëren tussen moeders en dochters van diverse afkomst en moeders en dochters van hier. We maken een boek met portretten en verhalen en een  portrettententoonstelling met citaten uit het boek. De lancering van het boek en de tentoonstelling staat gepland in het weekend van 25 en 26 mei 2019.

Periode: 
september, 2018 tot mei, 2019

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.