Rondom Prison

U bent hier

Home > Projecten > Rondom Prison

Het project ‘Rondom Prison’ geeft deelnemers sinds 2008 de kans om kennis te maken met het gevangenisleven, de gedetineerden en het gevangenispersoneel. De deelnemers staan samen met de gedetineerden stil bij de denkbeelden over misdrijf, straf en gevangenschap. Hoe een (gevangenis)straf er moet uitzien is immers niet alleen een vraag voor justitie.

De gevangenis en haar cliënteel roepen vaak spontane gevoelens van angst en onveiligheid op. Maar ook de gedetineerden leven dagelijks met angsten en onzekerheid: omtrent hun gevangenschap, hun relatie, hun reïntegratie of een mogelijke invrijheidsstelling. Kortom, het onbegrip en de onwetendheid tussen de vrije en de gevangenenwereld is groot. Dankzij Rondom Prison krijg je de kans om het gevangenisleven en de gedetineerden van naderbij te leren kennen.

Het programma omvat een historische wandeling, een rondleiding in de Mechelse gevangenis en een panelgesprek, een ontmoetingsmoment, een slachtoffergetuigenis en tot slot een terugkommoment. 

Projectpartners: Gevangenis Mechelen, CAW Boom-Mechelen-Lier, Mechelenbinnenstebuiten vzw,De Rode Antraciet,Transitiehuis Mechelen, Vormingplus regio Mechelen

Ook in 2020 staat een reeks op het programma. Meer informatie volgt. 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.