Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Vormingplus en storytelling

Vormingplus en verhalen vertellen gaan hand in hand. In verschillende van onze projecten staan verhalen en verhalen vertellen immers centraal. 

Werkgroep Diversiteit Willebroek

In 2018 startte de dienst samenleven van gemeente Willebroek het project ‘Samen Uniek’ met een brainstormavond voor alle inwoners van de gemeente. Eén van de acties die hieruit voortkwam, was het samenbrengen van de vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen. In dit overleg wordt nagedacht hoe de Willebroekenaren betrokken kunnen worden bij ‘diversiteit in Willebroek’.

Transitiekaart

Transitiekaart

Mechelen en haar omgeving bruisen van duurzame ideeën! Ontdek ze in de geüpdatete transitiekaart en kom meer te weten over milieubewust shoppen, alternatieve mobiliteit, spullen delen, … 

Conversatietafels

Conversatietafels

Tijdens de bijeenkomsten van een conversatietafel krijgen anderstaligen en Nederlandstaligen de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur. ...

Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

Onze cursussen en workshops zorgen er uiteraard voor dat deelnemers iets bij leren, maar het ontmoetingsmoment is minstens even waardevol. Veel mensen vinden via ons regulier aanbod gelukkig hun weg naar ons, maar om iedereen te kunnen bereiken bieden we graag extra tools aan.

De Grond Der Dingen (c) Hans Roels

De Grond der Dingen

De Grond der Dingen is een initiatief van theater ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden waarbij inwoners van Mechelen opgeroepen worden om actief mee te bouwen aan de gemeenschappelijke toekomst. De stad stelt 20.000m² ter beschikking om een aantal voorstellen te realiseren.

Inclusief vormingsaanbod

Inclusief vormingsaanbod

Pasform is een vormingsorganisatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking of autisme. De medewerkers van Pasform organiseren en begeleiden culinaire en creatieve workshops, uitstappen en een theateracademie. 

Vrouwenoverlegplatform

Op 11 november 2017 hield de organisatie van 'Nationale Vrouwendag' halt in Mechelen. Nadien bleek dat er nood was om verder te werken aan thema's zoals discriminatie en empowerment. Uit deze idee ontstond het Mechels Vrouwenoverlegplatform. 

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek is een gemeenschapsmunt die mensen en organisaties wil stimuleren om samen te werken. Deze werking is een intiatief van De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen. Andere betrokken partners zijn onder meer Ecoso en Open School.

Week van de vrije tijd

Week van de tijd

Werk en tijd en vooral de combinatie van beiden is een belangrijk thema waar veel werkgevers en werknemers mee worstelen. Hoe is de relatie, hoe staan we hier tegenover? ACV Mechelen-Rupel startte het project 'Werk en Tijd' om een beter zicht te krijgen op deze vragen. Samen met Beweging.net Mechelen en Pasar zocht Vormingplus regio Mechelen dit mee uit.

Pagina's

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.