Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Storytelling De Lage Drempel

Dit storytellingsproject is een lange termijnproject. We willen de cliënten van De Lage Drempel in hun eigen verhaal laten schitteren en in de toekomst (op een opendeurdag van De Lage Drempel) zullen we hier een expo aan te wijden.

Samenwerking met Sprang

Vormingplus regio Mechelen kreeg in het najaar van 2018 de vraag van Sprang vzw – een Duffelse vereniging waar armen het woord nemen – om samen een project uit te werken rond fotograferen met de smartphone.

De leden van Sprang waren al langer vragende partij om hier rond vorming te krijgen en daarnaast ook te kunnen tonen wat er mogelijk is op dat vlak.

Samenwerking met Mivas afdeling Goed Gevoel

Elk jaar organiseren we een viertal vormingen in het Sociaal Restaurant Kome Nete in Lier. Meestal gaat het rond het thema vegetarisch koken met aandacht voor het actuele thema voedselverlies en gezondheid.

Bezoekers van het Sociaal Restaurant nemen deel aan sterk verminderde prijs.

Samenwerking met Pasform

Samen met Pasform, een vormingsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme, organiseren we inclusieve vormingen waarbij leuke ontmoetingen en kwaliteitsvolleren centraal staan.

Deze samenwerking krijgt in 2019 een structureel karakter, per jaar plannen we een zestal inclusieve vormingen.

Vrouwenoverlegplatform

Na het organiseren van een nationale vrouwendag te Mechelen in 2017 bleek dat er nood was om aan thema’s zoals discriminatie en empowerment verder te werken. Dit mondde uit in het Mechelse VrouwenOverlegPlatform dat maandelijks samenkomt.

Het Heist van toen en nu

De aanblik van de gemeente Heist-op-den-Berg is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. De huidige inwoners zijn vaak niet meer bekend met de vroegere landschappelijke en bouwkundige ankerpunten van het Heistse dorpsleven. Tegelijk beschikt de oudere generatie Heistenaren wel nog over een schat aan informatie en verhalen over dat verleden.

Het Groot Dictee heruitgevonden

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie.

Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen.

De Mechelse Koekoek

De gemeenschapsmunt - ‘de Mechelse Koekoek’ - wil mensen en organisaties extra stimuleren om samen te werken. Dit is een intiatief van De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen. Andere betrokken partners zijn Ecoso, Open School, ...

Burgers kunnen koekoeksmunten verdienen door zich in te zetten voor hun buurt of voor deelnemende Mechelse organisaties. 

Kookworkshops in sociaal restaurant Kome Nete in Lier

Goed Gevoel is een afdeling van Mivas en houdt zich in hoofdzaak bezig met armoedebestrijding in Lier en omgeving. Het huisvest onder andere sociaal restaurant Kome Nete en sociale kruidenier 't Hofke.

Samen Uniek, da's Willebroek

Iedereen is uniek. Mensen zijn zoveel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Om dit aan te tonen, voert Vormingplus regio Mechelen samen met de gemeente Willebroek de campagne ”Samen Uniek”. 
Met deze campagne en allerlei activiteiten wil de gemeente de diversiteit die aanwezig is in Willebroek op een positieve manier onder de aandacht brengen en mensen hierrond samen brengen.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.