Projecten

U bent hier

Home > Projecten
Moeders en dochters van Willebroek

[Projectarchief] Moeders en dochters van Willebroek

Met het storystellingproject ‘Moeders en dochters van Willebroek’, tekenden we verhalen van Willebroekse moeders en dochters over het 'moeder-dochter-zijn' op. De verhalen brachten we naar buiten in een verhalenboek en portrettententoonstelling. 

Transitiekaart

Transitiekaart

Mechelen en haar omgeving bruisen van duurzame ideeën! Ontdek ze in de geüpdatete transitiekaart en kom meer te weten over milieubewust shoppen, alternatieve mobiliteit, spullen delen, … 

Inclusief vormingsaanbod

Inclusief vormingsaanbod

Pasform is een vormingsorganisatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking of autisme. De medewerkers van Pasform organiseren en begeleiden culinaire en creatieve workshops, uitstappen en een theateracedemie. 

Vrouwenoverlegplatform

Op 11 november 2017 hield de organisatie van 'Nationale Vrouwendag' halt in Mechelen. Nadien bleek dat er nood was om verder te werken aan thema's zoals discriminatie en empowerment. Uit deze idee ontstond het Mechels Vrouwenoverlegplatform. 

Het Heist van toen en nu

[Projectarchief] Het Heist van toen en nu

De aanblik van de gemeente Heist-op-den-Berg is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. De huidige inwoners zijn vaak niet meer bekend met de vroegere landschappelijke en bouwkundige ankerpunten van het Heistse dorpsleven. Tegelijk beschikt de oudere generatie Heistenaren wel nog over een schat aan informatie en verhalen over dat verleden.

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek is een gemeenschapsmunt die mensen en organisaties wil stimuleren om samen te werken. Deze werking is een intiatief van De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen. Andere betrokken partners zijn onder meer Ecoso en Open School.

Samen inburgeren

Samen inburgeren

Samen inburgeren is een buddy-project waarbij een nieuwkomer (inburgeraar) gekoppeld wordt aan een Nederlandstalige vrijwilliger (coach). De bedoeling is dat de coach de inburgeraar wat meer wegwijs maakt in de stad/gemeente door samen uitstapjes en activiteiten te doen. ...

Conversatietafels

Conversatietafels

Tijdens de bijeenkomsten van een conversatietafel krijgen anderstaligen en Nederlandstaligen de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur. ...

Sprang in the picture

[Projectarchief] Sprang in the picture

Vormingplus regio Mechelen kreeg in het najaar van 2018 de vraag van Sprang vzw – een Duffelse vereniging waar armen het woord nemen – om samen een project uit te werken rond fotograferen met de smartphone.

Samen Uniek, da's Willebroek

[Projectarchief] Samen Uniek, da's Willebroek

Iedereen is uniek. Mensen zijn zoveel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Om dit aan te tonen, voerde Vormingplus regio Mechelen samen met de gemeente Willebroek de campagne 'Samen Uniek'. 
Met deze campagne en allerlei activiteiten wilde de gemeente de diversiteit die aanwezig is in Willebroek op een positieve manier onder de aandacht brengen en mensen hierrond samen brengen.

Pagina's

WINTERBROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.