Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Kookworkshops in sociaal restaurant Kome Nete in Lier

Goed Gevoel is een afdeling van Mivas en houdt zich in hoofdzaak bezig met armoedebestrijding in Lier en omgeving. Het huisvest onder andere sociaal restaurant Kome Nete en sociale kruidenier 't Hofke.

Samen Uniek, da's Willebroek

Iedereen is uniek. Mensen zijn zoveel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Om dit aan te tonen, voert Vormingplus regio Mechelen samen met de gemeente Willebroek de campagne ”Samen Uniek”. 
Met deze campagne en allerlei activiteiten wil de gemeente de diversiteit die aanwezig is in Willebroek op een positieve manier onder de aandacht brengen en mensen hierrond samen brengen.

Bezoek aan Kazerne Dossin

Op dinsdag 8 mei en dinsdag 15 mei mocht Vormingplus regio Mechelen dankzij de financiële steun van de Kazerne Dossin en de gemeente Putte op stap met de Regenboog vzw, een vereniging waar armen het woord nemen.

De Grond der Dingen

Wat is de Grond der Dingen?

ARSENAAL/LAZARUS steekt letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars en startte met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. Ze geven de Mechelaars de kans elkaar beter te leren kennen én ze willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad. 

Werk en tijd

Werk en tijd en vooral de combinatie van beide om een zo goed mogelijke balans te krijgen, is een belangrijk thema waar veel werkgevers en –nemers mee worstelen. Hoe is de relatie, hoe staan we hier tegenover? ACV Mechelen-Rupel startte dit project en probeert zo breed mogelijk partners te betrekken in dit project.

10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Op 10 oktober is het de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid.

Zestigers en tachtigers van Jut

Zestigers en tachtigers van Jut is een gespreksreeks voor een groep zestigers enerzijds en een groep tachtigers anderzijds. De reeks bestaat uit 3 gespreksnamiddagen per leeftijdsgroep en 1 of 2 uitwisselingsgesprekken tussen beide leeftijdsgroepen. Onder begeleiding wordt er uitgewisseld over ouder worden, dromen, zorgen en verwachtingen.

Dorpskernvernieuwing

Sint-Katelijne-Waver vernieuwt haar dorpskernen. In Onze-Lieve-Vrouw-Waver kregen de inwoners tijdens het najaar 2017 de kans om hun ideeën en dromen voor 'het Dorp' kenbaar te maken tijdens de campagne ‘Waver in ’t nieuw!’. Klein en groot, jong en oud werden betrokken bij dit project.

Fotografieproject 'V+ presenteert'

Vormingplus regio Mechelen organiseert al meerdere jaren de  succesvolle  cursus “Digitale fotografie voor beginners”.

Geknipt

Geknipt is een samenwerkingsverband van diverse Mechelse sociale organisaties en personen die uitdrukking willen geven aan de solidariteit die nodig is om van Mechelen een aangename, leefbare stad te maken. Partners hierbij zijn Welzijnszorg, Beweging.net, WGC Wel en wee, straathoekwerk Mechelen, Hof van Savooien, De Keeting, de Lage Drempel en Vormingplus.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.