[Projectarchief] Waver in ’t nieuw!

U bent hier

Home > Projecten > [Projectarchief] Waver in ’t nieuw!
Waver in't nieuw!

Sint-Katelijne-Waver vernieuwde haar dorpskernen. In deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver kregen de inwoners tijdens het najaar 2017 de kans om hun ideeën en dromen voor 'het Dorp' kenbaar te maken tijdens de campagne ‘Waver in ’t nieuw!’. Klein en groot, jong en oud werden betrokken bij dit project.

Vormingplus regio Mechelen ondersteunde mee het verhalencafé dat plaatsvond in Woonzorgcentrum Huyze De Pauw in het dorp van Onze-Lieve-Vrouw-Waver op 12 oktober 2017. Daarnaast werden er gesprekken aangeknoopt met rusthuisbewoners gedurende een half jaar. We kregen ook daardoor weer een beter zicht op de vroegere dorpskern of het leven in een dorp in vroegere tijden. De lessen uit dit verleden kunnen op hun beurt meegenomen worden naar het heden en de toekomst.

Om de wereld van het Woonzorgcentrum Huyze De Pauw, een belangrijk deel van de dorpskern in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, zichtbaar te maken voor niet bewoners, werden er in het voorjaar van 2018 drie workshops voorzien. Tijdens een eerste sessie werd er verteld over het dagelijkse reilen en zeilen in het Woonzorgcentrum en werden de beginselen uitgelegd om een mooi portret te maken. Tijdens een tweede sessie werden er portretten gemaakt van de bewoners die eerder hun verhaal vertelden. Het resultaat was in de tweede helft van april tot eind mei 2018 te bekijken op een tentoonstelling in Huyze De Pauw.

Dit project was een samenwerking van de gemeentelijke dienst Samenleving Sint-Katelijne-Waver, het Jozef Van Rompaey-Davidsfonds genootschap, Woonzorgcentrum Huyze De Pauw en Vormingplus regio Mechelen.

Foto: Gerda Van Zeebroeck

Periode: 
september, 2017 tot mei, 2018

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.