[Projectarchief] Noord-Zuid Gelinkt

U bent hier

Home > Projecten > [Projectarchief] Noord-Zuid Gelinkt

Meer en meer mensen willen hun steentje bijdragen voor ontwikkeling in het Zuiden. Niet louter door geld te schenken of morele steun te bieden, maar ook via het  opzetten van een eigen project. Het ondersteunen van een lokale gemeenschap in India, waterpompen plaatsen in Burkina Faso, een medische post opstarten in Peru, een weeshuis bouwen in de Filipijnen… het zijn slechts enkele voorbeelden. Er komt echter heel wat kijken bij het verwezenlijken van dergelijke projecten. Fondsen werven, een projectplanning opmaken, vrijwilligers betrekken, een subsidiedossier indienen, partners vinden in het Zuiden én in het Noorden, interculturele dialoog, permanente projectopvolging, … Vele uitdagingen en vaak loopt het niet allemaal van een leien dakje.

Deze vormingsreeks reikte handvatten aan om mee aan de slag te gaan. Alle vormingen werden gegeven door ervaren begeleiders met kennis van zaken op vlak van lokale projectwerking.

Deze vormingsreeks werd aangeboden door Provincie Antwerpen, in samenwerking met het 4depijlersteunpunt, stad Mechelen, stad Lier en Vormingplus Regio Mechelen.

Periode: 
maart, 2010 tot december, 2010

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.