[Projectarchief] Het Heist van toen en nu

U bent hier

Home > Projecten > [Projectarchief] Het Heist van toen en nu
Het Heist van toen en nu

De aanblik van de gemeente Heist-op-den-Berg is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. De huidige inwoners zijn vaak niet meer bekend met de vroegere landschappelijke en bouwkundige ankerpunten van het Heistse dorpsleven. Tegelijk beschikt de oudere generatie Heistenaren wel nog over een schat aan informatie en verhalen over dat verleden.

Het project 'Heist van toen en nu' had als doel om dit collectief geheugen te registreren en ontsluiten. De studenten van de Thomas More Hogeschool tekenden via interviews verhalen op. Dit resulteerde ook in een podcast en een neerslag van de  verhalen op heistvantoen.wordpress.com. Bezoekers van Erfgoeddag konden op zondag 28 april 2019 de resultaten bewonderen in WZC Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg.

Lees meer over dit project in ons Inspiratiemagazine

‘Het Heist van toen’ was een samenwerking tussen woonzorgcentrum Ten Kerselaere, LDC De Pit, Heemkring Die Swane, Vormingplus regio Mechelen, Regionaal Landschap Rivierenland en IOED Berg en Nete en de opleiding journalistiek van de Thomas More hogeschool Mechelen.

Periode: 
augustus, 2018 tot april, 2019

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.