[Projectarchief] Het Groot Dictee heruitgevonden

U bent hier

Home > Projecten > [Projectarchief] Het Groot Dictee heruitgevonden

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van je 1990 tot 2016 jaarlijks kon bekijken op de Nederlandse en Belgische televisie. Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen.

Jammer genoeg was er vanaf 2017 geen Groot Dictee meer op de televisie. Gelukkig nam de Openbare Bibliotheek van Mechelen het initiatief om 'Het Groot Dictee heruitgevonden' te organiseren. 60 spellingskenners hoefden niet te vrezen voor een complete afgang met een gemiddelde van 18 spelfouten. In deze heruitgevonden vorm kon je zelfs winnen met 30 fouten. Er werden namelijk een aantal spelelementen ingebouwd, waarbij ook creativiteit en snelheid een rol speelden.

Omdat dit ‘Groot Dictee heruitgevonden’ een groot succes was, namen verschillende bibliotheken het jaar erop het initiatief om op hetzelfde tijdstip hetzelfde dictee voor te lezen. In onze regio waren dat de volgende bibliotheken: Lier, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg, Duffel, Bonheiden, Putte en Nijlen.

 

Periode: 
december, 2017 tot december, 2018

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.