[Projectarchief] Gezonde voeding voor mensen in armoede

U bent hier

Home > Projecten > [Projectarchief] Gezonde voeding voor mensen in armoede

Goed Gevoel is een afdeling van Mivas en houdt zich in hoofdzaak bezig met armoedebestrijding in Lier en omgeving. Het huisvest onder andere sociaal restaurant Kome Nete en sociale kruidenier 't Hofke. Sinds 2014 organiseerden we meermaals per jaar workshops rond budgetvriendelijke gezonde voeding voor een gemengd publiek. Bezoekers van het sociaal restaurant konden aan een sterk verminderd tarief deelnemen.

In 2016 ontstond er in dit kader een leidraad 'Gezonde en duurzame voeding voor gezinnen in armoede'. De leidraad biedt richtlijnen om gezonde voeding te promoten en preventie van voedselverlies te stimuleren bij gezinnen in armoede. De leidraad richt zich tot sociale restaurants, sociale kruideniers en is ook bruikbaar voor andere organisaties die werken met mensen in kansarmoede. 

Daarnaast is er in 2016 ook een project rond gezonde voeding ontstaan en heeft Vormingplus in samenwerking met diverse projectpartners de leidraad 'Gezonde en duurzame voeding voor gezinnen in armoede' uitgewerkt. 

Periode: 
januari, 2014 tot december, 2019

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.