In Perspectief: Hoe lees je het Lam Gods?

U bent hier

Home > In Perspectief: Hoe lees je het Lam Gods?

Wanneer

di, 28/01/2020 - 10:45 - 12:30
Voeg toe aan kalender2020-01-28 10:45:002020-01-28 12:30:00GMT+01:00In Perspectief: Hoe lees je het Lam Gods?Goswin de Stassartstraat 88 2800 Mechelen

Waar

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Prijzen

Standaardprijs - 12.00
UiTPAS met kansentarief - 2.50

Code: W205990

De bijeenkomsten van In PerSpectief verruimen je blik en plaatsen de feiten in een ander daglicht. De ene keer gaan we op zoek naar de wetenswaardigheden achter nieuws, een andere keer trekken we de kunstzinnige kant uit.

Bij In PerSpectief zoeken we vooral de gezonde mix op van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actualiteit. Elke bijeenkomst gidst een andere deskundige ons op een professionele wijze doorheen een thema.


Over het Lam Gods is het laatste woord nog niet gesproken of geschreven. Hoe kan het ook anders met een werk dat bol staat van de middeleeuwse symboliek?

De Middeleeuwse schilder stelt zich tot doel de gelovigen het christelijke geloof over te brengen. De esthetische waarde van het kunstwerk dient ter ondersteuning van die primaire didactische bekommernis. Om de grote mysteries van het geloof te visualiseren maken de gebroeders Van Eyck in het Lam Gods gebruik van een grondig uitgekiende symboliek. De toeschouwer van vandaag die het veelluik wil lezen en begrijpen moet die Middeleeuwse symbolische taal herontdekken en doorgronden.

Na een korte historische inleiding tracht deze lezing vooral de diepere betekenis van de verschillende iconografische aspecten van het retabel te ontsluieren. Het kunstwerk onthult immers stap voor stap een samenhangend verhaal over de grote vraagstukken van het geloof en de rol van Christus als redder van de wereld.


Deze activiteit kan je betalen met 2 Koekoeks.

Partners:

Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen
Gandante

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.

WINTERBROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.