In Perspectief: De Fietsersbond aan het woord: Fietsen is de toekomst

U bent hier

Home > In Perspectief: De Fietsersbond aan het woord: Fietsen is de toekomst

Wanneer

di, 11/09/2018 - 09:30 - 11:30
Voeg toe aan kalender2018-09-11 07:30:002018-09-11 09:30:00UTCIn Perspectief: De Fietsersbond aan het woord: Fietsen is de toekomstLeuvensesteenweg 129 2800 Mechelen

Waar

DC De Smis
Leuvensesteenweg 129
2800 Mechelen

Prijzen

Standaardprijs - 11.00
UiTPAS met kansentarief - 2.00

Code: H185366

De bijeenkomsten van In PerSpectief verruimen je blik en plaatsen de feiten in een ander daglicht. Soms gaan we op zoek naar de wetenswaardigheden achter nieuws, andere keren trekken we de kunstzinnige kant uit. 
Bij In PerSpectief zoeken we vooral de gezonde mix op van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actualiteit. Elke bijeenkomst gidst een andere deskundige ons op een professionele wijze doorheen een thema.


Als fietser lever je een positieve bijdrage aan je omgeving, het milieu, klimaat, de mobiliteit én de plaatselijke middenstand. Fietsen is een eenvoudige oplossing voor heel wat ingewikkelde problemen.
De Fietsersbond komt op voor alle fietsers in heel Vlaanderen en Brussel: ze zet druk op het beleid om meer en betere fietspaden, fietsroutes en meer ruimte te voorzien voor fietsers, om de verkeersregels aan te passen op maat van fietsers, om fietsen naar het werk fiscaal interessanter te maken.
Sinds 2004 is de Fietsersbond in Mechelen actief onder het motto “Meer Mensen Veilig op de Fiets”. Ze realiseren dat motto op twee manieren: ze ijveren voor een betere fietsinfrastructuur en ze zetten de Mechelse fietsers regelmatig in de bloemetjes.
De Fietsersbond en de Stedelijke Milieuraad zien in de toepassing van het Klimaatakkoord en de BurgemeestersConvenant een geweldige kans voor de stad om in te zetten op gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Mobiliteit en Natuurontwikkeling zijn immers belangrijke aspecten en hebben hun impact op luchtkwaliteit en geluid. Een genietbare leefwereld is er voor iedereen.

Praktische info:

Je kan de hele najaarsreeks (7 bijeenkomsten) volgen voor 56 euro/11 euro (UiTPAS met kansentarief) of een afzonderlijke lezing voor 11 euro/2 euro (UiTPAS met kansentarief).

Partners:

DC De Smis
Fietsersbond Mechelen

Over de begeleiding:

Mon Schepers is één van de actieve vrijwilligers van de Fietsersbond afdeling Mechelen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.