Over naar de zomer!

U bent hier

Home > Nieuws > Over naar de zomer!

Vanaf eind september verwelkomen we je voor de start van ons herfstprogramma. Gelukkig hoef je niet tot dan te wachten op boeiende activiteiten. Enkele van onze partners en andere organisaties hebben tijdens de zomermaanden heel wat interessants voor jou in petto. We bundelen hieronder enkele tips voor een verrijkende zomer.

Vormingplus en partners

Het online vormingsaanbod van enkele Vormingpluscentra blijft doorlopen. Misschien staat er wel een cursus of workshop voor jou tussen?

Vanaf 24 augustus laten we via deze website ons herfstprogramma op je los. Enkele van onze partners lanceren in juli hun programma voor seizoen '20-'21. De activiteiten die we samen organiseren, vind je al terug op onze website. Neem een kijkje! 

Op avontuur in Mechelen en de regio

Ontdek tot 29 augustus in Mechelen de speelde raamtekeningen van figurenmaker en poppenspeler Paul Contryn. Het MAANpad laat je kennis maken met fascinerende personages uit voorstellingen van beeldsmederij DE MAAN. Ook aan onze etalage kan je vanaf 8 juli een mooie tekening van Paul te bewonderen!

In de Mechelse regio vind je heel wat mooie natuurgebieden. Natuurpunt ontwierp voor haar (toekomstige) leden een handige gids met zes schitterende wandelingen en een fietstocht langsheen de mooiste natuurplekjes in Mechelen en omgeving. Zin in nog meer natuur? Natuurpunt bundelt haar andere wandelkaarten via natuurpunt.be/wandelen  

Vakantiegevoel moet je niet altijd ver gaan zoeken. Dat weet ook de toeristische dienst van Sint-Katelijne-Waver. Zij stelden een bucketlist op met tien dingen die je er deze zomer zeker gedaan of gezien moet hebben.

In elke crisis zit een kans verscholen. Dat is het uitgangspunt van het project Post Corona Movement. Via een online platform kan je jouw droom voor de toekomst delen en via onderlinge samenwerking realiseren. Deze zomer kan dat ook al wandelend! "Langs plattelandswegen, dorpen, steden, organisaties, burgerinitiatieven, inspirerende plekken,… nemen we tijd voor wat er op ons pad komt en gaan we in gesprek. We willen inspireren en geïnspireerd worden door wat er leeft aan dromen in Vlaanderen, en in jou." Iedereen is welkom om van 21 tot 30 juli de volledige tocht of een stuk mee te wandelen. Lees meer via nieuwewegenwandeltocht.be

Duik een museum in!

Vormingplus zette mee haar schouders onder het stadsproject De Grond der Dingen. Elke Mechelaar kreeg in het kader van dat project één vierkante meter om z’n stad leefbaarder te maken. Tot 15 maart kon je deze voorstellen zien in de tijdelijke expo ‘The Neverending Park’. Uitgerekend de dag dat die expo z’n deuren noodgedwongen moest sluiten, kroop Benoît van Innis in zijn pen. Op de eerste dag van de lockdown maakt Benoît van Innis een tekening in zwarte stift. Hij stuurt die via mail en Whatsapp de wereld in. Op dag twee doet hij hetzelfde en hij zal de weken daarna tekeningen blijven maken, tot het einde van de lockdown. Met zwierige tekeningen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens. Een honderdtal tekeningen is deze zomer voor het eerst te zien in de expo Instant Light in Museum Hof van Busleyden

’t Grom in Sint-Katelijne-Waver is een doemuseum rond groenten en tuinbouwerfgoed. Niet alleen het museum is een bezoek meer dan waard, ook hun activiteitenkalender biedt ieder wat wils. Wat dacht je van yoga en klankbeleving in de tuinen van ’t Grom of een workshop botanisch tekenen? 

Stadsmuseum Lier vertelt verthalen over Lier en de Lierenaars. Ook in de zomer voorziet het museum activiteiten voor heel de familie, waarbij je op een speelse wijze kan kennismaken met het Lierse erfgoed. 

Met je neus in de boeken in

Staat zomeren voor jou gelijk aan tijd nemen om rustig een boek te lezen? Misschien vind je wel leesinspiratie tussen de boekentips die de lezers van ons e-zine met ons deelden? Boekenliefhebbers kunnen deze zomer ook hun hart ophalen in de Putse bib: zij houden net als de voorbije jaren een zomerverkoop. Je ontdekt er collectiedubbels of afgevoerde boeken in goede staat aan spotprijsjes!

Foto: Etienne Girardet via Unsplash

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.