Oproep voor "Lier mooier beter anders"

U bent hier

Home > Nieuws > Oproep voor "Lier mooier beter anders"

Hoe kan het mooier, beter, anders? In de term Transitie zit het overschakelen naar een andere samenleving vervat. Een leefbare samenleving en planeet voor ons, onze kinderen en onze kleinkinderen. Vormingplus regio Mechelen schaart zich al jaren achter deze filosofie, verschillende cursussen en projecten bewijzen dat.

In 2016 bundelden we initiatieven in groot Mechelen op een transitiekaart. Zo willen we mensen aansporen hun steentje bij te dragen: door eens verrassend vegetarisch te eten, te snuisteren tussen originele tweedehands- en ecospullen, …

In 2018 verleggen we onze groene focus naar Lier. Ook in deze Pallieterstad zitten ze niet stil: mooie initiatieven als samentuinen, repair cafés, CSA-boerderijen en een voedselteam vinden een draagvlak bij de enthousiaste Lierenaar. Tijd dus voor Vormingplus om op verkenning te gaan in Lier en duurzame initiatieven te bundelen op de kaart ‘Lier mooier beter anders’. We willen hierbij geen winkels, organisaties, repaircafés of andere initiatieven over het hoofd zien, vandaar deze oproep: Ken je transitie-initiatieven in Lier en omstreken, stuur een mailtje naar jole.botterman@vormingplus.be.

Alvast bedankt voor jouw steentje!

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.