Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Coronamaatregelen

Vormingplus regio Mechelen vzw sluit tijdelijk de deuren. Wegens de huidige coronamaatregelen annuleren we al onze live activiteiten en dit minstens tot 1 maart 2021.
 

Veerkrachtig door Sint-Katelijne-Waver

Elke dag even buiten bewegen heeft een postieve impact heeft op ons mentaal en fysiek welbevinden én op onze veerkracht. 

Online activiteiten

Online vormingen bieden een alternatief voor wie graag van thuis uit blijft bijleren. Raadpleeg hier de cursussen, workshops en lezingen die we online aanbieden.

In 1, 2, 3 naar Cyberbuddy

Welzijnsschakel Sprang uit Duffel en Vormingplus regio Mechelen slaan de handen in elkaar om Cyberbuddies klaar te stomen.

Duurzaam en Warm Eindejaar

We inspireren je met een waaier aan duurzame eindejaarstips om jezelf, iemand anders of de natuur blij te maken!

Word jij schoolcoach?

Kinderen uit een kwetsbaar gezin hebben het niet makkelijk, ook op het vlak van onderwijs. Met het project schoolcoaches slaan stad en OCMW Lier en de vzw Arktos de handen in mekaar om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen. Ze doen dit via de inzet van vrijwillige schoolcoaches. 

Nederlands oefenen tijdens coronagolven

Op verschillende plekken in onze regio komen anderstaligen samen met vrijwilligers om Nederlands te oefenen. 

De Mensen Maken de Stad

Meer dan twee jaar lang verzamelde De Mensen Maken de Stad verhalen over Mechelen en haar inwoners. Het komende halfjaar kan je in en rond de stad 16 levensgrote foto's van Mechelaars bewonderen. 

M-Fair gaat digitaal

M-fair is het jaarlijkse festival van de Stad Mechelen rond eerlijke en duurzame kleding. Dit jaar is het festival toe aan z'n zesde editie. M-Fair gaat in tijdens de week van de Fairtrade voor een boeiend en divers digitaal aanbod. Zo kan iedereen veilig proeven van het thema eerlijke en duurzame kledij.

Autodelen: iets voor jou?

Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe. Er bestaan evenveel manieren van autodelen als er chauffeurs zijn. 

Pagina's

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.