Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Coronamaatregelen

Vormingplus regio Mechelen vzw sluit tijdelijk de deuren. Wegens de huidige coronamaatregelen annuleren we al onze live activiteiten en dit minstens tot 15 januari 2021.
 

Vitamine T

De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

​Vitamine T gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan boeiende online events met sprekers van formaat. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

Nederlands oefenen tijdens coronagolven

Op verschillende plekken in onze regio komen anderstaligen samen met vrijwilligers om Nederlands te oefenen. 

Online activiteiten

Online vormingen bieden een alternatief voor wie graag van thuis uit blijft bijleren. Raadpleeg hier de cursussen, workshops en lezingen die we online aanbieden.

De Mensen Maken de Stad

Meer dan twee jaar lang verzamelde De Mensen Maken de Stad verhalen over Mechelen en haar inwoners. Het komende halfjaar kan je in en rond de stad 16 levensgrote foto's van Mechelaars bewonderen. 

M-Fair gaat digitaal

M-fair is het jaarlijkse festival van de Stad Mechelen rond eerlijke en duurzame kleding. Dit jaar is het festival toe aan z'n zesde editie. M-Fair gaat in tijdens de week van de Fairtrade voor een boeiend en divers digitaal aanbod. Zo kan iedereen veilig proeven van het thema eerlijke en duurzame kledij.

Autodelen: iets voor jou?

Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe. Er bestaan evenveel manieren van autodelen als er chauffeurs zijn. 

Week van de Mobiliteit

Naar goede gewoonte is Vlaanderen tijdens de Week van de Mobiliteit in de ban van duurzame mobiliteit. Via tal van acties veroveren fietsers en voetgangers tijdelijk de publieke ruimte. Dit jaar ziet deze week er noodgedwongen een tikkeltje anders uit: geen grootschalige acties en massa-evenementen, maar meer kleinschalige initiatieven die duurzame mobiliteit in de kijker plaatsen.

De Kunst van het Verzet

Racisme en uitsluiting zijn mechanismen die onze samenleving als geheel ondermijnen. Als je in de racismestrijd een betrouwbare medestander wil zijn, vraagt dit een bereidheid om je eigen denken en handelen in vraag te stellen.

Op Digicafé in Het Predikheren

Het Digicafé is een gezellige ontmoetingsplaats voor personen die stap per stap mediawijs willen worden op een niet te schoolse manier.

Pagina's

CONTACT

Je kan ons momenteel telefonisch niet bereiken. Contacteer ons via regiomechelen@vormingplus.be