Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Proef van kunst

Het Stedelijk Conservatorium Mechelen heeft heel wat in huis qua deeltijdse kunstopleidingen en biedt langlopende opleidingen voor o.m. Flamenco en Figuren- en poppentheater aan.

September: UiT zonder uitlaat en Hajo Beeckman aan het woord

Onder de noemer UiT zonder uitlaat combineert Mechelen traditiegetrouw autoloze zondag met een cultuurmarkt die het komende seizoen in de kijker zet. De binnenstad wordt volledig autovrij gemaakt. Culturele organisaties en organisaties die werken rond duurzaamheid en
mobiliteit krijgen er een plek, en tonen je hoe je minder of anders kunt consumeren.

Zoals steeds is Vormingplus ook van de partij. Kom op zondag 22 september tussen 13u en 18u naar onze stand om te ontdekken wat we dit seizoen voor jou in petto hebben.

Doe mee met de Babbelbar!

De Babbelbar is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen in dezomervakantie de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een caféconcept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wilt. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar de deelnemers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. Anderstaligen hoeven niet in te schrijven en deelnemen is gratis.

Kom je ook naar de Zomerbabbel?

Tijdens de zomermaanden sluiten de scholen en stoppen heel wat taalactiviteiten. We vinden het echter belangrijk dat ook tijdens de zomer anderstaligen kunnen blijven oefenen op hun kennis van het Nederlands. Op die manier hebben deelnemers een streepje voor wanneer de school start in september. De taalwerking Wereld-Delen voorziet voor volwassenen een leuk zomeraanbod met de ondersteuning van vzw Vormingplus regio Mechelen.

Blikopenerlezingen: schrijf je nu al in

De bibliotheken van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Lier, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Nijlen en Mechelen organiseren samen met Vormingplus de gevarieerde lezingenreeks Blikopener.

Met deze gevarieerde lezingenreeks rond een aantal maatschappelijk relevante en hedendaagse thema’s hopen we de blik van de deelnemers te verruimen en actuele discussies en feiten in een ander daglicht te plaatsen.

Moeders en dochters van Willebroek

Elke Willebroekenaar is uniek. En dat mag gezien worden. Met het storytellingproject ‘Moeders en dochters van Willebroek’ zetten we enkele Willebroekse vrouwen in de kijker.
 
Rocio Forero B. begeleidde de vrouwen in het naar buiten brengen van hun verhaal. Ze bracht de vrouwen samen in groepsmomenten en nam diepte-interviews bij hen af. Ze bundelde hun verhalen in het boek ‘Onder de brug’ en zorgde voor bijpassende illustraties en foto’s.
 

Betaal je cursus met de Mechelse Koekoek!

Goed nieuws!

De Koekoeksmunten, die je verdient door je in te zetten voor je buurt of voor deelnemende Mechelse organisaties, kun je vanaf 22 augustus gebruiken voor alle Vormingplus cursussen!

Je betaalt 2 Koekoeks per sessie. Uitzonderingen zijn mogelijk (bv. voor ingrediënten of materiaal), maar dat wordt dan duidelijk vermeld bij de cursus.

Wil je weten hoe deze gemeenschapsmunt werkt? Kijk dan eens op www.facebook.com/Koekoeksmunt/.

 

Doe mee met het Atelier: Ik ben meer dan mijn kassaticket (Mechelen) op 18/6

Hoe maken we van seizoensgebonden en lokaal eten de makkelijkste keuze voor jou en voor alle Mechelaars? Gaan we collectief de seizoenskalender vanbuiten blokken? Of zijn er minder tijd- en energievretende manieren? Wat kan helpen wanneer we ons een weg door de winkel banen? Om die vraag te beantwoorden, hebben we jouw hulp nodig. In dit Ik ben meer dan mijn kassaticket-atelier gaan we aan de slag om concrete ideeën uit te werken.

Een opvallendere positionering? Een label? Meer informatie? Kooktips bij de producten?
Wat is er (on)mogelijk?

Ottertrotter, dàt is groener feesten

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni is het Mechelse Tivolipark opnieuw het decor van het gratis wereldfestival Ottertrotter.

Samen Uniek, da's Willebroek: Slotevent

Elke Willebroekenaar is uniek en dat mag gezien worden! In het weekend van 25 en 26 mei zetten we Willebroek en haar inwoners in de kijker.

Het voorbije jaar werden tal van activiteiten georganiseerd in het kader van ‘Samen Uniek’. Met een weekend vol activiteiten sluiten we de campagne op feestelijke wijze af in en rond de gemeentelijke feestzaal.

Pagina's

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.