Mei Plasticvrij

U bent hier

Home > Nieuws > Mei Plasticvrij

Mei Plasticvrij is een burgerinitiatief dat ons bewust wil maken van de hoeveelheid plastic die we dagelijks gebruiken. Ook Vormingplus regio Mechelen zet jaarlijks 'plasticvrij' op de agenda. Ons activiteitenaanbod kan dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig zijn er andere manieren om deze actie in de kijker te plaatsen: de Vormingplus collega’s delen deze maand hoe zij de hoeveelheid plastic in hun leven verminderen. 

Op deze pagina bundelen we de tips per thema. We verwijzen telkens ook door naar artikels of tutorials (instructiefilmpjes) voor wie meer wil weten of zelf aan de slag wil. Wanneer we doorverwijzen naar specifieke producten of winkels, doen we dat enkel op basis van onze persoonlijke ervaring.

Ben je nog niet overtuigd om zelf deel te nemen of wil je meer weten over de gevolgen van het gebruik van plastic? Lees ‘10 redenen om mee te doen’ of ‘Alles wat je wil weten (of misschien liever niet) over plastic’. 

Tot slot: elke stap is er één in de goede richting en iedereen doet wat voor hem of haar haalbaar is. Succes!

Voor wie zich nog meer wil verdiepen in afvalarm leven en duurzaamheid, kunnen we de volgende webinars van onze Vormingplus collegacentra aanraden:​

Foto: (c) Mei Plasticvrij

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.