Meer groen? Zelf doen!

U bent hier

Home > Nieuws > Meer groen? Zelf doen!

Popel je om zelf aan de slag te gaan en stadsnatuur te maken? Op maandag 9 maart kom je te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. We maken je wegwijs in leuke voorbeeldprojecten, mogelijke subsidies en organisaties die jou kunnen helpen met je project! Trek je stoute werkhandschoenen aan en kleur de luchtfoto van Mechelen wat groener in. 

Sprekers

Geert De Blust (INBO en UA)
Geert De Blust is ecoloog en vooral geïnteresseerd in de manier waarop we individueel en als samenleving kunnen ontwikkelen zonder de natuur daarbij te schaden. In zijn werk aan het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en de Universiteit van Antwerpen en in zijn vrije tijd was en is hij daarom veel bezig met natuurbehoud, natuurbeheer en ruimtelijke ordening. En dat zowel buiten als binnen de stad. Onderzoek doen, daarover vertellen en schrijven, is wat hij graag doet. Meer natuur in de stad is nu het doel.

Veerle Herssens (RLRL)
Veerle werkte, na haar studies als biologe, mee aan het natuurrapport over de Hagelandse heuvelruggen bij de KUL departement Ecologie, Evolutie en Biodiversiteitsbehoud. In haar vrije tijd gidste ze in de Kesselse Heide. Bij Regionaal Landschap Rivierenland specialiseerde Veerle zich in het vergroenen van voortuinen, speelplaatsen en bedrijventerreinen. Vandaag werkt ze als provinciaal natuurdeskundige voor provincie Antwerpen aan milieueffectenrapporten, vergunningen en ruimtelijke processen. Veerle haar motto luidt: “elke viekante meter groen telt”!

Programma

19.30-20.00 u.: bar
20.00-20.45 u.: lezingen
20.45-21.00 u.: vragenrondje/sofagesprekje
21.00-22.30 u.: bar en infomarktje

Locatie

Oude bibliotheek
Moensstraat 19, 2800 Mechelen
 
Deze reeks is een initiatief van Natuurpunt Mechels RivierengebiedKlimaanMest en RLRL.
Foto: Gazet van Antwerpen

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.