Maak kennis met storytelling en podcasts

U bent hier

Home > Nieuws > Maak kennis met storytelling en podcasts

Van verhaal naar podcast

Vormingplus en verhalen vertellen gaan hand in hand. In verschillende van onze projecten staan verhalen en verhalen vertellen immers centraal. Zo lieten we in Willebroek al moeders en dochters aan het woord over hun band. En in het project ‘Heist van Toen en Nu’ kreeg een oudere generatie Heistenaren het woord over het dorpsleven. Projecten waar verhalen centraal staan brengen mensen samen en zorgen dus voor ontmoeting. Het blijft daarom een rode draad in onze projectwerking. Sinds het project in Heist zetten we in op het registreren en delen van verhalen via podcasts. Podcasts zijn audiobestanden die je onder meer kan beluisteren via je smartphone. Handig om te beluisteren tijdens het pendelen, maar ook thuis of op vakantie een waar genot voor je oren.

Verhalen over de nacht

Ook het jaarthema van Erfgoeddag nodigt uit om verhalen te vertellen.  ‘De Nacht’ inspireert de leerlingen van NT2 (Nederlands voor anderstaligen) om hun nachtverhalen te delen. Via een lezing en workshop storytelling van Evita Nossent krijgen de leerlingen een antwoord op de vraag “Hoe vertel ik een boeiend verhaal?” Het resultaat beluister je tijdens het Erfgoeddagweekend op 24 en 25 april in Museum Hof van Busleyden in Mechelen.

Wil jij hier ook mee aan de slag?

We bieden de lezing en workshop van Evita Nossent ook voor een breed publiek aan. Op 29 februari kan je de lezing ‘Hoe vertel ik een boeiend verhaal?’ gratis bijwonen. Inschrijven doe je hier: www.vormingplus-regiomechelen.be/hoe-vertel-ik-een-boeiend-verhaal

Deelnemers van deze lezing kunnen op 27 maart de aansluitende workshop bijwonen. Ook hun verhalen beluister je tijdens het Erfgoedweekend. 

Dit project is een samenwerking van CVO Crescendo, Stad Mechelen en Vormingplus regio Mechelen.

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.