Maak jij mee de stad?

U bent hier

Home > Nieuws > Maak jij mee de stad?

Wat is jouw favoriete plaats in Mechelen? Welke gebeurtenis of herinnering wil je erbij vertellen? Tijdens de workshop 'De Mensen Maken De Stad' ga je in gesprek met andere Mechelaars en deel je herinneringen, anekdotes en verhalen over Mechelen.

Wil jij jouw stad op een andere manier ontdekken en nieuwe mensen leren kennen? Laat je dan net als Jeannine inspireren om nieuwe plaatsen te ontdekken.

“De workshop 'De Mensen Maken De Stad' brengt mensen dichter bij elkaar. We delen immers dezelfde stad, maar gaan er op een andere manier mee om. Ik leerde heel wat nieuwe plaatsen kennen en wou meteen op verkenning in een stad waar ik al zoveel jaren woon!” (Jeannine, vrijwilligster bij AMAI)

De Mensen Maken de Stad en Vormingplus regio Mechelen organiseren samen twee workshops. Iedereen is welkom om aan te sluiten op 30 januari of 3 maart. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via onze website. 

Nieuwsgierig? Bekijk alvast enkele verhalen op www.demensenmakendestad of via de filmpjes hieronder.
 

 

Het project 'De Mensen Maken de Stad' werd opgestart in 2014. Dat jaar vierde Mechelen 50 jaar diversiteit met tal van activiteiten. Vijf jaar later is 'De Mensen Maken de Stad' terug en bouwen we verder op het centrale idee: Het zijn de mensen, hun verhalen en de plekken die ze bezoeken, die de stad maken tot wat ze is. De verhalen van deze mensen en de plaatsen waar ze samenkomen, zijn minstens zo belangrijk. Het project “De Mensen Maken De Stad” brengt Mechelaars samen en verzamelt verhalen over Mechelen en haar inwoners en brengt deze in kaart.

De Mensen Maken de Stad is een project van Stad Mechelen met de steun van het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie en de Vlaamse Overheid.

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.