Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

U bent hier

Home > Projecten > Leren en ontmoeten via kunst en cultuur
Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

Onze cursussen en workshops zorgen er uiteraard voor dat deelnemers iets bij leren, maar het ontmoetingsmoment is minstens even waardevol. Veel mensen vinden via ons regulier aanbod gelukkig hun weg naar ons, maar om iedereen te kunnen bereiken bieden we graag extra tools aan. Zo werken we voor sommige trajecten samen met organisaties, steden en gemeenten, vzw's, ... We merken bijvoorbeeld dat kunst en cultuur vaak het ideale middel is om iedereen samen te krijgen. 

Het participatiebudget van de gemeente Putte stelde ons bijvoorbeeld enkele jaren in staat om een cultureel aanbod uit te werken. Het bezoek aan Kazerne Dossin is daar een voorbeeld van.
Op dinsdag 8 mei en dinsdag 15 mei 2018 mocht Vormingplus regio Mechelen dankzij de financiële steun van de Kazerne Dossin en de gemeente Putte op stap met de Regenboog vzw, een vereniging waar armen het woord nemen. Op 8 mei ging een gids van de Kazerne Dossin mee aan de keukentafel zitten in de Regenboog vzw. Ze vertelde over Joods zijn, welke gebruiken er zijn en over het Museum Kazerne Dossin. Dat haar uitleg aanstekelijk werkte bij de 12 toehoorders, werd de week nadien duidelijk. Opnieuw wachtte dezelfde gids de vereniging op aan het Museum Kazerne Dossin. Zij nam de groep, die aangegroeid was tot 20 deelnemers, mee in het Museum. Ook daar hing iedereen aan haar lippen. Sinds maart 2019 is de werking van de Regenboog vzw stopgezet, maar blijft de gemeente het nog steeds belangrijk vinden om in te zetten op cultuurparticipatie. 

In 2019 organiseerden we het bezoek op dezelfde manier met 'Den Draai vzw', een kansarmoede vereniging in Heist-op-den-Berg en Welzijnsschakel 'De Schakel' uit Puurs.

Vormingplus biedt verenigingen aan om in een gelijkaardig project te stappen. Geïnteresseerden kunnen ook in 2020 contact opnemen sofie.verschueren@vormingplus.be

 

 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.