Koffiestop van 25 tot en met 30 maart

U bent hier

Home > Nieuws > Koffiestop van 25 tot en met 30 maart

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig? Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.

Daar wil Broederlijk Delen wat aan doen. Samen met zijn partnerorganisaties werkt Broederlijk Delen op twee sporen: boeren en boerinnen helpen hun kleine lap grond duurzaam en optimaal te benutten en tegelijkertijd politiek druk uitoefenen voor een rechtvaardige herverdeling van de grond.

Meer informatie over de campagne vind je hier: https://www.broederlijkdelen.be/nl/campagne-2019

Vormingplus regio Mechelen steunt de campagne met een Koffiestop. Van 25 tot en met 30 maart kan je bij Vormingplus regio Mechelen een vrije bijdrage doen voor een kopje koffie met een koekje. De Koffiestop is een echte traditie geworden. ​Een klein gebaar voor een betere wereld, én een gezellig koffiemoment in één klap. Kom je ook?

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.