Het Salon - De cultuur van de Vikingen (Online)

U bent hier

Home > Het Salon - De cultuur van de Vikingen (Online)

Wanneer

vr, 29/01/2021 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2021-01-29 10:00:002021-01-29 12:00:00GMT+01:00Het Salon - De cultuur van de Vikingen (Online)Dorp 112 2820 Bonheiden

Waar

Kunstencentrum 't Kranske
Dorp 112
2820 Bonheiden

Prijzen

Standaardprijs - 6.00

Code: W216410

Het woord ‘Vikingen’ roept allerlei voorstellingen op: woestelingen, plunderaars, brandstichters, verkrachters. Hedendaagse series bekrachtigen deze voorstelling. Maar klopt dat wel? Waren ze niet eerder handelaars, en misschien ook goede zeevaarders? Ze waren zowel in Istanboel als in Novgorod, en hebben waarschijnlijk lang voor Columbus Amerika ‘ontdekt’. En wij denken steeds aan mannen als we het over Vikingen hebben. Maar hoe was de situatie van de vrouw? Gingen die mee aan boord van hun ‘snekken’? Deze lezing gaat in op de ontwikkeling van de Vikingencultuur, onder andere vanuit hun landschap, en bekijkt ook de gevolgen van hun tochten voor de Europese cultuur.


In het Salon werpen we onze nieuwsgierige blik op de culturele actualiteit. Elke bijeenkomst nodigen we een deskundige spreker uit die samen met de groep een thema uitdiept. Tentoonstellingen, concerten, theater en literatuur, film, architectuur, … het komt allemaal aan bod.

Aandachtiger kijken, intensiever luisteren en dus beter genieten. Een aanrader voor iedere cultuurliefhebber!

Praktische info:

Deze lezing gaat online door. Je krijgt een deelnamelink doorgestuurd de dag voordien via onze partner GC 't Blikveld.

Inschrijven bij:

GC 't Blikveld
Tel: 015/50 28 70
E-mailadres:

Partners:

GC 't Blikveld
Amarant

Over de begeleiding:

Willie van Peer studeerde filologie in Antwerpen en Leuven en promoveerde aan de universiteit van Lancaster. Hij doceerde tekst- en literatuurwetenschap aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en is professor aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München. Zijn onderzoek richt zich op de nauwe samenhang tussen taal, verhalen, mythen en culturen vanuit vergelijkend perspectief.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.