Het leven zoals het echt is in de rechtbank

U bent hier

Home > Het leven zoals het echt is in de rechtbank

Wanneer

wo, 17/01/2018 - 08:45 - 12:30
Voeg toe aan kalender2018-01-17 07:45:002018-01-17 11:30:00UTCHet leven zoals het echt is in de rechtbankKeizerstraat 20 2800 Mechelen

Waar

Het Gerechtshof Mechelen
Keizerstraat 20
2800 Mechelen

Prijzen

Gratis - 0.00

Code: W185149

Met Vormingplus regio Mechelen kan je ook dit seizoen weer op twee manieren een bezoek brengen aan de rechtbank van Mechelen.

Ofwel kies je ervoor om een bezoek te brengen achter de schermen van de rechtbank, en kom je in het historische gebouw in gangen en zalen waar je normaal gezien niet dagelijks komt.
Deze rondleiding mochten we vorig seizoen ook reeds verschillende keren aanbieden. Dankzij dhr. Marc De Gendt en dhr. Paul Lenaerts, respectievelijk gewezen oud-ondervoorzitter van de rechtbank van eerste aanleg en gewezen Procureur des Konings van de rechtbank van eerste aanleg, kunnen we ook dit seizoen de rijke geschiedenis van rechtbank en rechtswezen ontdekken. Wil je deze rondleiding graag volgen? Kijk dan bij de activiteit "Achter de schermen van de rechtbank".

Ofwel woon je op één van deze woensdagvoormiddagen een zitting bij en krijg je nadien de kans om met de rechter in gesprek te gaan. Het leven zoals het echt is in de rechtbank.
Deze activiteit duurt ongeveer een voormiddag. We starten om 8u45, het uur dat de zittingen van start gaan. Afhankelijk van het aantal zaken wordt getracht een half uurtje vrij te maken om vragen te stellen aan een lid van de rechtbank. Einde voorzien omstreeks 12u30 uur.

Praktische info:

We spreken af aan het onthaal van het Gerechtshof in de Voochtstraat te Mechelen.

Bij moeilijkheden op de dag zelf kan je de begeleid(st)er bereiken via 0475 44 61 25 . (Dit nummer is enkel actief op het moment van de uitstap).

Partners:

OP.RECHT.MECHELEN

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

You must have Javascript enabled to use this form.