Het Groot Dictee heruitgevonden

U bent hier

Home > Nieuws > Het Groot Dictee heruitgevonden

Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal, die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie. 
Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen.
Spijtig genoeg was er in 2017 geen Groot Dictee meer op de televisie maar gelukkig nog wel in de bibliotheek van Mechelen. 60 spellingskenners hoefden niet te vrezen voor een complete afgang met een gemiddelde van 18 spelfouten, want in deze heruitgevonden vorm kan je zelfs winnen met 30 fouten. Er worden namelijk een aantal spelelementen ingebouwd, waar creativiteit en snelheid een rol spelen en die minstens even belangrijk zijn om het dictee te winnen.

Omdat dit ‘Groot Dictee heruitgevonden’ een groot succes was, zal in 2018 in verschillende bibliotheken gelijktijdig op vrijdag 7 december 2018 om 20 uur hetzelfde dictee worden voorgelezen. In onze regio nemen de bibliotheken van Lier, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg, Duffel, Bonheiden, Putte en Nijlen deel.
Kijk op de website van je bibliotheek en kom zo te weten hoe je kan inschrijven én wie er bij jou in de bib komt voorlezen!

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.