Frequently Asked Questions

U bent hier

Home > Frequently Asked Questions

Annuleren

 

Indien je door omstandigheden je inschrijving wil annuleren, dien je steeds zo snel mogelijk te verwittigen (ook al heb je nog niet betaald). Op die manier kunnen we nog mensen van de wachtlijst contacteren om jouw plaats in te nemen.

Tot tien werkdagen voor de start van de cursus wordt bij annulering het inschrijvingsgeld terugbetaald. Wanneer je annuleert tussen de tiende en de derde werkdag voor de start van de cursus rekenen we enkel 6 euro administratiekosten aan. We kunnen je niet terugbetalen vanaf drie werkdagen voor de start van de cursus.

Category:

Bij onvoldoende deelnemers of bij onvoorziene omstandigheden kunnen we de activiteit annuleren. We verwittigen je zo snel mogelijk en betalen de volledige bijdrage terug.

Category:

Betalen

 

Betalingen dienen 14 dagen na inschrijving in orde te zijn, anders krijgen eventueel wachtenden voorrang. Bij laattijdige inschrijving regel je de betaling voor de start van de cursus.

Category:

 

Via overschrijving

IBAN BE56 0014 0871 0788
Vormingplus regio Mechelen
de gestructureerde mededeling (zie bevestigingsmail van je deelname)

Cash

Je kan contant betalen op ons secretariaat in de Adegemstraat 79 in Mechelen.

Met cultuurcheques

Met de Sport en Culture by Sodexo of de Ticket Compliments® Sport & Cultuur van Accor, een extralegaal voordeel voor werknemers, kan je op culturele ontdekkingstocht vertrekken richting Vormingplus regio Mechelen.

Wij accepteren enkel cheques waarvan het bedrag gelijk of lager is dan de bijdrage. Je kan dus een deel van het bedrag met een cultuurcheque betalen en het tekort contant bij betalen. Bij restwaarde gebeurt er echter geen terugbetaling.

Mechelse Koekoek

Ook bij Vormingplus regio Mechelen kan je de Mechelse Koekoek gebruiken om je in te schrijven voor onze vormingen. We rekenen 2 Koekoeks per sessie. Uitzonderingen zijn mogelijk voor bv. ingrediënten of materiaal, maar dan wordt dit duidelijk vermeld bij de activiteit. Je geeft je Koekoeks af aan het secretariaat.

Category:

Omdat we iedereen de kans willen geven deel te nemen aan vorming, hanteren we naast een standaardtarief een uitzonderingstarief.

Het uitzonderingstarief geldt voor:

 • deelnemers met recht op verhoogde tegemoetkoming

  Om te zien of jij recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, kan je op deze website terecht.
  Voor Mechelaars: zie UiTPAS.

   

 • deelnemers met een UiTPAS uit Mechelen

  Inwoners van Mechelen met een omniostatuut kunnen een UiTPAS aanvragen. Hiervoor ga je met je identiteitskaart en een attest van verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit naar UiT in Mechelen, Vleeshouwersstraat 6. Daar krijg je onmiddellijk je UiTPAS mee. Met deze UiTPAS kan je tegen sterk verminderde prijzen terecht bij Cultuurcentrum Mechelen, figurentheater De maan, ‘t Arsenaal, Utopolis, het Festival van Vlaanderen-Mechelen, KC Nona en Vormingplus regio Mechelen. Wil je als Mechelaar één van onze activiteiten in Mechelen volgen aan het uitzonderingstarief (UiTPAS met kansentarief) dan kan dit enkel op vertoon van deze UiTPAS.

 

 • deelnemers met een GOMOR / nu: UiTPAS Lier

  Voor meer inlichtingen en het aanvragen kan je hier terecht:

  Sociaal Huis – Sociaal Infopunt
  Paradeplein 2 bus 2
  tel. 03 8000 500
  www.sociaalhuislier.be

of op de website van het UiT in Lier.

Opgelet!

Zorg dat je het bewijs voor het uitzonderingstarief tesamen met je betaling bezorgt op ons secretariaat. Je kan langskomen met je UiTpas van Lier of Mechelen of een attest van je ziekenfonds als je niet in Mechelen of Lier woont. Je kan het attest of een kopie van je UiTpas ook opsturen.

Per seizoen kan je aan 3 activiteiten deelnemen met het uitzonderingstarief. Uiteraard ben je ook daarna nog welkom. Vanaf de vierde activiteit betaal je gewoon het standaardtarief.

Category:

Het uitzonderingstarief geldt voor:

 • deelnemers met recht op een verhoogde tegemoetkoming door het RIZIV.

  Om te zien of jij recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, kan je op deze website terecht. 
   

 • deelnemers met een UiTPAS van Mechelen

  Alle inwoners van Mechelen kunnen een UiTPAS aanvragen. Neem je ergens aan deel? Dan spaar je een punt. In ruil voor deze punten krijg je allerlei interessante kortingen, hapjes, drankjes of andere (exclusieve) voordelen cadeau. Heb je recht op op een verhoogde tegemoetkoming dan kun je de UiTPAS (met kansentarief) gratis aanvragen. Hiervoor ga je met je identiteitskaart en kleefbriefje van je ziekenfonds naar UiT in Mechelen, Hallepoortstraat, Mechelen. Daar krijg je onmiddellijk je UITpas mee. Met deze UiTPAS kan je tegen sterk verminderde prijzen terecht bij Cultuurcentrum Mechelen, figurentheater De maan, ‘t Arsenaal, Utopolis, het Festival van Vlaanderen-Mechelen, KC Nona en Vormingplus regio Mechelen.

 • deelnemers met een GOMOR / nu: UiTPAS van Lier

  Voor meer inlichtingen en het aanvragen van een Lierse UiTPAS kan hier terecht:

  Sociaal Huis – Sociaal Infopunt
  Paradeplein 2 bus 2
  tel. 03 8000 500
  www.sociaalhuislier.be

Opgelet!

Zorg dat je het bewijs voor het uitzonderingstarief tesamen met je betaling bezorgt op ons secretariaat. Je kan langskomen met je UiTPAS of een attest van je ziekenfonds. Je kan het attest of een kopie van je UiTPAS ook opsturen.

Per seizoen kan je aan 3 activiteiten deelnemen met het uitzonderingstarief. Uiteraard ben je ook daarna nog welkom. Vanaf de vierde activiteit betaal je gewoon het standaardtarief.

Category:

 

Met de Sport en Culture by Sodexo of de Ticket Compliments® Sport & Cultuur van Accor, een extralegaal voordeel voor werknemers, kan je op culturele ontdekkingstocht vertrekken richting Vormingplus regio Mechelen.

Wij accepteren enkel cheques waarvan het bedrag gelijk of lager is dan de bijdrage. Je kan dus een deel van het bedrag met een cultuurcheque betalen en het tekort contant bij betalen. Bij restwaarde gebeurt er echter geen terugbetaling.

Category:

Aanbod voor Willemsfondsers
De Blauwe Fakkelteit past voor sommige vormingen van Vormingplus € 5 bij. Ook al is de korting enkel van toepassing op vormingen die in de eerste plaats voor vrijwilligers handig zijn, alle Willemsfonders krijgen deze korting. Je krijgt enkel korting op de vormingen die hier vermeld staan.

Inschrijven voor een vorming?

 • Je  schrijft via de normale weg in bij Vormingplus. Je betaalt aan Vormingplus de normale prijs. Bij je inschrijving of op de vorming zelf vraag je een aanwezigheidsattest. Dat attest bezorg je aan het Willemsfonds – Blauwe Fakkelteit. Van zodra het Willemsfonds dit heeft ontvangen, storten ze € 5 terug op jouw rekening.
 • Kost jouw vorming minder dan € 5? Dan betalen ze je gewoon de prijs van de vorming terug.
 • Je twijfelt of je korting krijgt op één van de vormingen? Vraag het na bij de Blauwe Fakkelteit.

Category:

Contact

 

Met andere vragen kan je terecht op het secretariaat.

Category:

 

Je kan ons secretariaat bereiken via mail (regiomechelen@vormingplus.be) of via telefoon (015 44 41 00) tijdens de openingsuren. Indien je een vraag voor één van onze medewerkers hebt, kan dat via het algemene telefoonnummer of via mail.

Category:

Category:

Vormingplus regio Mechelen
Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen

Met de trein

Vormingplus ligt op 16 minuten wandelafstand van het station Mechelen. Bij de hoofduitgang van het station (Koning Albertplein) ga je rechtdoor en dan schuin rechts de Hendrik Consciencestraat in. Je steekt het kruispunt over en loopt verder (Kardinaal Mercierplein) tot aan de Vijfhoek. Daar sla je linksaf de Onze-Lieve-Vrouwstraat in. Die straat volg je totdat je op de Korenmarkt bent. Je steekt over en volgt de weg verder. Je bent dan al in de Adegemstraat. Vormingplus bevindt zich op nummer 79-81 aan de linkerkant.

Met de bus

De bushaltes liggen tegenover de uitgang van het station. Lijn 1 stopt op de Korenmarkt (Guldenstraat), loop een heel klein stukje terug en sla daar links de Adegemstraat in. Loop verder tot nummer 79-81. De lijnen 4, 6, 9, 286 en 287 brengen je via de ring naar de Adegempoort. Daar loop je rechtdoor tot aan de Korte Heistraat, sla rechtsaf en volg de straat tot aan de Adegemstraat, sla opnieuw rechtsaf en loop tot nummer 79-81. Vormingplus bevindt zich aan de rechterkant.

Met de auto

Vanuit Antwerpen/Brussel:

Vanaf de E19 Antwerpen-Brussel neem je afrit 10 (Mechelen-Zuid). Aan de eerste verkeerslichten ga je rechtdoor. Over de brug, op het rondpunt (Station) meerijden richting centrum. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Leuven:

Kom je via de Leuvensesteenweg? Sla dan op de ring linksaf naar de Hendrik Speecqvest. Volg de ring tot de Brusselpoort. Daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Via de E19 kun je ook langs de Brusselsesteenweg (N1) naar het rondpunt van het station rijden. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Lier:

Volg de Aarschotsesteenweg, vervolgens de Waversesteenweg. In Duffel neem je de N14 via Elzenstraat en Liersesteenweg. Aan het kruispunt net voor je Mechelen binnerijdt, sla je rechtsaf naar de R6. Aan het eerstvolgende kruispunt draai je rechts de Antwerpsesteenweg in. Volg deze weg tot op de ring. Aan de Brusselpoort neem je op de rotonde de derde afslag naar de Hoogstraat. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Heist-op-den-Berg:

Vanaf de N15 sla je bij aankomst in Mechelen links de Zandpoortvest in. Je rijdt over de ring tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Parking

Er is parkeergelegenheid in de straat. Deze zijn overdag betalend (vrij duur). Vanaf 19u gratis kan je overal gratis parkeren. 

We raden wel aan om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen, aangezien er ‘s avonds weinig parkeerplaats is in de straat. Je kan natuurlijk altijd parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Er is een parkeergarage Parking Lamot (Q-Park) in de Guldenstraat. Daar kun je parkeren voor € 2 per 50 minuten (maximaal € 18 per dag). Wat verder in de Hoogstraat is er ook een parkeergarage van Indigo. Een uur parkeren kost je € 1,9 (maximaal € 15,5 per dag).

Inschrijven

 

Ja, vooraf inschrijven is noodzakelijk. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht hier niet te lang mee. Je schrijft altijd in voor de volledige reeks.

Voor sommige activiteiten moet je inschrijven bij een andere organisatie. Alle informatie vind je bij de aankondiging van de activiteit.

Category:

 

Je krijgt een bevestiging van je inschrijving als je je online inschrijft.

Onmiddellijk na het inschrijven, krijg je per e-mail een voorlopige bevestiging van inschrijving toegestuurd. Binnen de 2 werkdagen krijg je van ons een e-mail met meer details. Krijg je die niet, contacteer ons dan op 015-44.41.00. Het is belangrijk dat je een juist e-mailadres invult op het inschrijvingsformulier. De bevestigingsmails worden verstuurd naar het e-mailadres dat jij hebt ingegeven.

Opgelet: deelname aan de cursus kan enkel na betaling! Je kan deze berichten dus niet als geldig deelnamebewijs beschouwen wanneer je betaling nog niet in orde is.

Category:

 

Je inschrijving is DEFINITIEF zodra wij het cursusgeld ontvangen hebben. Wij verwachten je dan op de eerste dag van de cursus of activiteit. Hiervoor sturen wij geen extra bevestiging. Uiteraard kan je steeds contact met ons opnemen in geval van onzekerheid.

Category:

 

Indien de cursus volzet is plaatsen wij je op een wachtlijst zodat we je kunnen verwittigen als er een plaatsje vrijkomt. Als je uiteindelijk toch niet kan deelnemen wegens plaatsgebrek, dan ontvang je als eerste een bericht indien de cursus hernomen wordt.

Category:

 

Iedereen vanaf 18 jaar kan deelnemen aan de activiteiten van Vormingplus.

Category:

 

Geen probleem. Voor iedere persoon, of voor iedere cursus, maak je een nieuwe inschrijving. Je hebt wel voor iedere persoon een uniek emailadres nodig.

Dat komt omdat ons systeem iedere persoon apart wil bijhouden, onder zijn/haar eigen naam, en persoonlijk informatie wil bewaren en info meegeven

Heb je niet voor iedereen een eigen, uniek emailadres?
Bel of mail ons: 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.

Tip: voor een emailadres kan je vaak gemakkelijk één of meerdere "aliassen" aanmaken. Dat is een tweede emailadres, een "alias" van het eerste. Log in bij je provider en ga op zoek naar een rubriek waarin je je email kan beheren en een alias aanmaken. Zo krijgt iedereen een persoonlijk, uniek emailadres.

Tip: als geregistreerde gebruiker op de site verloopt de administratie een stuk sneller. Je maakt voor iedere persoon een nieuw profiel aan. Hiervoor heb je (voor)naam, adres, e-mailadres, telefoon en geboortedatum nodig. Vergeet niet bij iedere nieuwe persoon als gebruiker uit te loggen, anders komt de inschrijving op de verkeerde naam te staan.

Category:

 

Online

 1. Volg de link ‘ons aanbod’ en kies een cursus. Per cursus zie je meteen of er nog plaatsen beschikbaar zijn.
 2. Indien je rechtstreeks bij ons kan inschrijven, verschijnt er automatisch een inschrijvingsformulier op de cursuspagina.
 3. Vul het inschrijvingsformulier in en klik op de knop 'Ik schrijf mij in'
  Je krijgt meteen een automatische e-mail. Zo weet je dat je inschrijvingsaanvraag goed ontvangen is. Je ontvangt een definitieve bevestigingsmail binnen de twee werkdagen. Krijg je geen e-mail? Laat ons zo snel mogelijk iets weten (015 44 41 00).

 

Telefonisch

015 44 41 00

 

Op het secretariaat van Vormingplus regio Mechelen

Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen

Wij zijn open van maandag tot en met donderdag van 9u tot 16u.
Op vrijdag zijn we open van 9u tot 12u.

 

Je bent VOORLOPIG ingeschreven als je je telefonisch, via de website of ons secretariaat hebt aangemeld. Je inschrijving is DEFINITIEF zodra wij het cursusgeld ontvangen hebben. Wij verwachten je dan op de eerste dag van de cursus of activiteit. Hiervoor sturen wij geen extra bevestiging. Uiteraard kan je steeds contact met ons opnemen in geval van onzekerheid.

Indien je door omstandigheden je inschrijving wil ANNULEREN, dien je STEEDS contact op te nemen met het secretariaat.

Category:

Hoe vind ik een cursus?

Klik linksboven in het menu op 'ons aanbod'.

Er zijn verschillende zoekfilters, je kan zoeken op trefwoord, op thema, op deelregio, op datum of op een combinatie van verschillende zoekfilters.

In het midden verschijnt telkens een overzicht van de cursussen die aan je zoekopdracht beantwoorden.

Category:

Praktische informatie

 

Je kan steeds de bevoegde medewerker voor dat onderwerp of thema of de bevoegde regioverantwoordelijke contacteren. Indien niet duidelijk is bij wie je terecht moet, kan je ons steeds contacteren via het algemene emailadres of telefoonnummer.

 

Indien je als freelancer voor Vormingplus wil werken, stuur je best een uitgebreid cv naar het algemene emailadres of naar de bevoegde medewerker in kwestie. Wij nemen dan zeker contact met je op.Vormingpluscentra

 

Voor die veelheid aan activiteiten werken we met gemotiveerde vrijwilligers voor verschillende taken.
Een greep uit de mogelijkheden:

 • onthaal en opstart van vormingsactiviteiten
 • licht administratief werk
 • (mee)begeleiden van bijeenkomsten
 • laptopklas op verplaatsing brengen en mee installeren
 • computer workshops begeleiden
 • inleiden van sprekers op lezingen, ….

Interesse of wil je meer info?

Neem dan contact op met het secretariaat.

Download hier de informatiemap voor vrijwilligers voor uitgebreide informatie of download onze folder voor een kort overzicht.

Routebeschrijving

 

Op onze website vind je bij iedere cursus in het infogedeelte een kaartje met de precieze ligging van de cursusplaats. Er is ook een handige link voorzien om naar de website van De Lijn of de NMBS te gaan. Zo bepaal je de snelste weg met eigen of met het openbaar vervoer.

Onderaan deze vragenlijst vind je eveneens routebeschrijvingen naar verschillende locaties waar we vaak een cursus organiseren.

Mocht je specifieke vragen hebben i.v.m. de locatie, kan je altijd het secretariaat contacteren.

Adres
LDC Het Lijsternest
Het Lijsternest 26
2580 Putte
Opgelet: er zijn momenteel heel wat omleidingen en wegenwerken in Putte. Wie uit de richting van Mechelen komt, raden we aan om langs de Mechelbaan Putte door te rijden en voor het warenhuis Aldi het kleine straatje links in te slaan. Daar staat een wegwijzer naar LDC Het Lijsternest.
Vanuit Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Lier:
Vanuit Mechelen en Heist-op-den-Berg:

Academie Putte
Leuvensebaan 34
2580 Putte

Komende van het centrum van Putte neem je het straatje rechts tussen huisnummer 32 en 36. Daar bevindt zich de parking van de Academie. De workshops vinden plaats op de eerste verdieping.

WZH Ten Kerselaere
Boonmarkt 27
2220 Heist-op-den-Berg (Hallaar)
 

Trein

Zonder over te stappen kan men het station Heist-op-den-Berg bereiken vanuit Leuven, Aarschot, Antwerpen en Lier.
 

(Bel)bus

Woon- en zorghuis Ten Kerselaere is eveneens bereikbaar met de Belbus (minstens één dag op voorhand reserveren !).
Bel naar 03  218 14 94 (voor een rit op zondag moet u ten laatste zaterdag reserveren).
De centrale is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 7.30 tot 18 uur, op zaterdag van 7.30 tot 16 uur.

Met de bus : 
lijn 160: Aarschot – Pijpelheide – Heist o/d Berg
lijn 161: Aarschot – Booischot – Heist o/d Berg
lijn 297: Antwerpen – Lier – Heist o/d Berg
lijn 510: Mechelen – Heist o/d Berg – Heultje – Westerlo
lijn 511: Mechelen – Heist o/d Berg – Herentals
lijn 512: Mechelen – Peulis – Heist o/d Berg – Wiekevorst – Heultje – Westerlo
lijn 513: Herentals – Heist o/d Berg via Vorselaar
lijn 514: Mechelen – Heist o/d Berg – Herentals via Canadadreef
lijn 515: Putte – Hallaar via Heist scholen (afstappen aan de kerk van Hallaar)
lijn 527: Tremelo – Heist o/d Berg
 

Auto

Bekijk hier de routebeschrijving met de wagen.

Er is een parkeerzone zijde hoofdingang (Markt en Marktstraat) en een parkeerzone zijde Woonstraat via de Boonmarkt. 

 

Tervuursesteenweg 84
Mechelen, 2800
Belgium

Met de trein

Het gebouw van Klankendaal ligt op wandelafstand van het station van Mechelen (8 min.) en van het centrum van de stad (20 min.). Klik hier voor de wegbeschrijving voor het wandeltraject vanaf het station.

Met de bus

Klankendaal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het gebouw ligt op 8 minuten wandelen van het Mechelse station, waar zich ook de haltes van de bussen van De Lijn bevinden.

Een bushalte is net voor de deur van Klankendaal. Klik hier voor verder informatie.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende trein- en busverbindingen.

Met de auto

Mechelen ligt langs de autosnelweg E19 Antwerpen-Brussel. Deze autosnelweg heeft twee op- en afrittencomplexen in de buurt van Mechelen (Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid). Klik hier voor een routebeschrijving.

Wegbeschrijving Ondernemershuis Mechelen

(Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken)

Vormingplus regio Mechelen
Adegemstraat 79-81
2800 Mechelen

Met de trein

Vormingplus ligt op 16 minuten wandelafstand van het station Mechelen. Bij de hoofduitgang van het station (Koning Albertplein) ga je rechtdoor en dan schuin rechts de Hendrik Consciencestraat in. Je steekt het kruispunt over en loopt verder (Kardinaal Mercierplein) tot aan de Vijfhoek. Daar sla je linksaf de Onze-Lieve-Vrouwstraat in. Die straat volg je totdat je op de Korenmarkt bent. Je steekt over en volgt de weg verder. Je bent dan al in de Adegemstraat. Vormingplus bevindt zich op nummer 79-81 aan de linkerkant.

Met de bus

De bushaltes liggen tegenover de uitgang van het station. Lijn 1 stopt op de Korenmarkt (Guldenstraat), loop een heel klein stukje terug en sla daar links de Adegemstraat in. Loop verder tot nummer 79-81. De lijnen 4, 6, 9, 286 en 287 brengen je via de ring naar de Adegempoort. Daar loop je rechtdoor tot aan de Korte Heistraat, sla rechtsaf en volg de straat tot aan de Adegemstraat, sla opnieuw rechtsaf en loop tot nummer 79-81. Vormingplus bevindt zich aan de rechterkant.

Met de auto

Vanuit Antwerpen/Brussel:

Vanaf de E19 Antwerpen-Brussel neem je afrit 10 (Mechelen-Zuid). Aan de eerste verkeerslichten ga je rechtdoor. Over de brug, op het rondpunt (Station) meerijden richting centrum. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Leuven:

Kom je via de Leuvensesteenweg? Sla dan op de ring linksaf naar de Hendrik Speecqvest. Volg de ring tot de Brusselpoort. Daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Via de E19 kun je ook langs de Brusselsesteenweg (N1) naar het rondpunt van het station rijden. De eerste verkeerslichten (Kardinaal Mercierplein) sla je links af. Je rijdt verder tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Lier:

Volg de Aarschotsesteenweg, vervolgens de Waversesteenweg. In Duffel neem je de N14 via Elzenstraat en Liersesteenweg. Aan het kruispunt net voor je Mechelen binnerijdt, sla je rechtsaf naar de R6. Aan het eerstvolgende kruispunt draai je rechts de Antwerpsesteenweg in. Volg deze weg tot op de ring. Aan de Brusselpoort neem je op de rotonde de derde afslag naar de Hoogstraat. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Vanuit Heist-op-den-Berg:

Vanaf de N15 sla je bij aankomst in Mechelen links de Zandpoortvest in. Je rijdt over de ring tot aan de Brusselpoort, daar sla je rechtsaf de Hoogstraat in. Daar kom je twee parkings tegen (Hoogstraat en Guldenstraat - de parking in de Hoogstraat is ietsje goedkoper). Als je links de Adegemstraat indraait, kun je eventueel in de straat parkeren.

Parking

Er is parkeergelegenheid in de straat. Deze zijn overdag betalend (vrij duur). Vanaf 19u gratis kan je overal gratis parkeren. 

We raden wel aan om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen, aangezien er ‘s avonds weinig parkeerplaats is in de straat. Je kan natuurlijk altijd parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Er is een parkeergarage Parking Lamot (Q-Park) in de Guldenstraat. Daar kun je parkeren voor € 2 per 50 minuten (maximaal € 18 per dag). Wat verder in de Hoogstraat is er ook een parkeergarage van Indigo. Een uur parkeren kost je € 1,9 (maximaal € 15,5 per dag).

 

Vrijbroekpark (bezoekerscentrum)
Ridder Dessainlaan z/n
2800 Mechelen

Het park bevindt zich op het einde van de Ridder Dessainlaan.

Met de trein

Vanaf het station kan je te voet naar het vrijbroekpark (opgelet dit is ongeveer 25 minuten stappen). Het is dus aangewezen om een bus te nemen.

Indien je het traject toch te voet wil afleggen ga je bij het buitenkomen van het station de brug die je aan je linkerzijde ziet over. Eens over deze brug moet je via de voetgangerstrappen aan de andere zijde van de brug de weg langs de vaart in de rechtse richting volgen. Deze weg aanhouden tot aan de volgende brug, hier links de Ridder Dessainlaan inwandelen.

Met de bus

Vanaf het centraal station Mechelen kan je bus 2 (stadsbus) nemen. Je stapt af aan de halte Vrijbroekpark. Je kan ook de lijnen 288 (richting Londerzeel) en 289 (richting Breendonk) nemen. Je stapt aan de halte Fortuinstraat, ongeveer 250m van het Vrijbroekpark.

Met de auto

Neem de stadsring van Mechelen. Ter hoogte van het historische gebouw 'Brusselse poort' verlaat je de ring, weg van het stadscentrum. Dan rijd je de brug over over de Leuvense vaart, dien je de wegwijzers te volgen. Er is een parking met aangepaste plaatsen voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Parking

Bij het binnenrijden van het park links aanhouden. Hier is voldoende parking (gratis) voorzien.

 

 

CC Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem

Met de trein

Het station van Bornem ligt op een kwartiertje stappen van CC Ter Dilft. Steek het stationsplein over en sla linksaf de Nieuwe Kouterstraat in. Ga na 250m rechtsaf voor de Nieuwstraat, sla linksaf de Kapelstraat (N159) in en sla na 170m rechtsaf de Allemanshofstraat in. Sla linksaf voor de Boomstraat. Deze straat komt uit op de Sint-Amandsesteenweg.

Met de bus

Vanuit Mechelen rijden er geen rechtstreekse bussen naar Bornem.

Met de auto

Vanuit Brussel (via A12)

Je neemt de A12 (richting Antwerpen via Boom) en neemt de afrit richting Dendermonde-Sint-Niklaas-Temse. Je blijft richting Sint-Niklaas volgen. De eerste verkeerslichten na restaurant McDonalds (op uw linkerkant), sla je linksaf. Je blijft rechtdoor rijden en volgt de pijlen naar Ter Dilft.

Vanuit Antwerpen (via E17 of A12)

Je kan kiezen uit twee mogelijkheden:

Je neemt de E17 richting Gent, afrit Sint-Niklaas - Temse. Op deze afrit volg je richting Temse. Je rijdt over de lange Scheldebrug en een paar kilometer verder, aan de verkeerslichten met op de linkerkant fabriek Nutricia, volg je de pijlen richting Bornem-centrum en naar het cultureel centrum.

Of je kiest voor de A12 richting Brussel. Je neemt de afrit richting Sint-Niklaas-Temse-Dendermonde. Je volgt dan dezelfde instructies als de mensen die van Brussel komen.

Vanuit Gent (via E17)

Je neemt de E17 richting Antwerpen en rijdt eraf in Sint-Niklaas-Temse. Je volgt nu dezelfde route als die vanuit Antwerpen.

Parking

Ter Dilft heeft een ruime parking voor 125 wagens en een aparte parking voor autobussen. Toch gebeurt het heel vaak dat de parking volzet is. Je kan dan nog altijd uitwijken naar de parking van het warenhuis Colruyt (80 plaatsen - richting Sint-Amands- op 300 meter van Ter Dilft) of naar de abdijparking (richting abdij - op ongeveer 400 meter van Ter Dilft)

 

Congrescentrum Lamot
Van Beethovenstraat 8/10
2800 Mechelen

Met de trein

Lamot ligt op 10 tot 15 minuten wandelafstand van het station.

- volg de Hendrik Consiencestraat tot aan de lichten, aan de lichten steekt u over

- volg het Kardinaal Mercierplein (66m)

- volg de Graaf Van Egmontstraat (140m)

- op het einde van de Graaf Van Egmontstraat sla je linksaf naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat

- op het einde van de Onze Lieve-Vrouwestraat kom je op de Korenmarkt uit, daar sla je rechtsaf naar de Guldenstraat en daar onmiddellijk linksaf, dan kom je uit op de Van Beethovenstraat en dan ben je aangekomen aan LAMOT™ (naast Novotel)

Met de bus

Aan het Centraal Station Mechelen neem je bus 4 (Station – Battel – Leest). Na een zestal minuten stap je af aan de halte Korenmarkt die zich aan de Lamot parking bevindt. Je wandelt richting ingang Novotel en passeert deze op je linkerkant. Na een 20-tal meter sla je rechts de hoek om en kom je voor de hoofdingang van LAMOT™ congrescentrum te staan.

Met de auto

Vanuit Brussel/Antwerpen:

- volg E19 Brussel-Antwerpen

- neem afrit 9

- op de ring rij je tot voorbij Brusselpoort

- dan rij je dadelijk links af rond de Brusselpoort de Hoogstraat in

- dan volg je ongeveer 500 meter

- na de Korenmarkt zie je op je linkerkant Brasserie Puro en daarnaast de inrit van de openbare parking Q-Park LAMOT (24/24 open)

- LAMOT™ is gelegen naast het Novotel Mechelen Centrum. De hoofdingang bevindt zich aan het water

Vanuit Leuven: 

- via Leuvensesteenweg

- volg Mechelen-Centrum tot op de ring

- links af

- op de ring rij je tot aan de Brusselpoort

- rechts af de Hoogstraat in

- deze volg je ongeveer 500 meter

- na de Korenmarkt zie je aan de linkerkant brasserie Puro en de inrit van de openbare parking Q-Park LAMOT(24/24 open)

- LAMOT™ is gelegen naast het Novotel Mechelen Centrum. De hoofdingang bevindt zich aan het water.

Parking

Voor de openbare parking Vinci Park (24/24 open) rijd je door over de Hoogbrug de IJzerenleen op, je slaat rechts de 3de straat in en arriveert in de Blauwehondstraat.

 

Cultuurcentrum Colibrant
Deensestraat 6
2500 Lier
(ingang tijdens openingsuren bibliotheek via Kardinaal Mercierplein 6)

Met de trein

De bibliotheek bevindt zich op 15 minuten wandelafstand van het station. Je volgt links van het stationsplein de Antwerpsestraat. Je steekt de Grote Markt rechtdoor over de Rechtestraat in. Je loopt over de brug tot aan de kerk. Aan je rechterkant bevindt zich het Kardinaal Mercierplein.

Met de bus

Van het station Lier vertrekt van het perron 4 bus 15A of van het perron 2 bus 56 regelmatig richting Kardinaal Mercierplein. Je stapt af aan de halte Leopold III-laan.

Met de auto

Vanuit Mechelen:

Van de Mechelsesteenweg richting Lier draai je bij het binnenkomen van Lier rechts de R16 op. Je volgt deze weg over het water tot aan de Aarschotsesteenweg, eerste kruispunt. Je rijdt over de rotonde en neemt de tweede afslag links de Netelaan in. Na 70 meter sla je rechts de Arthur Vanderpoortenlaan in en na 500 meter links de Berlaarsestraat in. Aan je linkerkant ligt het Kardinaal Mercierplein.

Vanuit Antwerpen:

Vanuit Antwerpen volg je Singel-Noord, Lier, Berchem. Je volgt verder richting Mortsel, dan Boechout. Je rijdt Lier binnen langs de Antwerpsestraat. Langs het station volg je de bewegwijzering tot aan de Grote Markt. Je rijdt de Grote Markt recht over de Rechtestraat in. Rechts van de kerk bevindt zicht het Kardinaal Mercierplein.

Parking

Er is betaalparking in de omgeving van de bibliotheek.

 

CultuurCentrum Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen

Met de trein

Alle locaties van Cultuurcentrum Mechelen liggen in het centrum van Mechelen, op vijf minuten wandelen van de Grote Markt. Bussen stoppen vlakbij de Stadsschouwburg, het Cultuurcentrum en de Oude Stadsfeestzaal. Alle locaties zijn ook gelegen op wandelafstand van station Mechelen Nekkerspoel en station Mechelen.

Met de bus

De belangrijkste bushaltes en buslijnen zijn:

Halte Veemarkt

Lijn 1 : Hofstade – Mechelen – Kretenborg

Lijn 2 : Vrijbroekpark – De Nekker

Lijn 3 : Bonheiden – Mechelen – OLV Waver

Lijn 4 : Mechelen Station – Battel

Lijn 5 : Geerdegemdries – Tivoli

Lijn 6 : Mechelen Station – Industrie Noord

Lijn 7 : Hofstade – Tivoli

Lijn 287 : Mechelen – Heindonk – Willebroek - Boom

Lijn 500 : Mechelen – Rumst – Boom

Lijn 550 : Mechelen – Duffel – Lier

Lijn 531 : Mechelen – Rijmenam – Putte

Lijn 565 : Mechelen – Sint-Katelijne-Waver

Halte Nekkerspoel

Lijn 510 : Mechelen – Heist-op-den-Berg – Heultje – Westerlo

Lijn 511 : Mechelen - Heist-op-den-Berg – Wiekevorst – Herentals

Lijn 520 : Mechelen – Putte – Schriek – Tremelo

Lijn 530 : Mechelen – Keerbergen – Tremelo – Aarschot

Lijn 532 : Mechelen – Keerbergen – Werchter – Aarschot

Lijn 560 & 561 : Mechelen – Sint-Katelijne-Waver – Lier

Lijn 681 : Mechelen – Bonheiden – Perk - Zaventem

Halte Schoenmarkt

Lijn 1 : Kretenborg – Mechelen – Hofstade

Lijn 2 : De Nekker - Vrijbroekpark

Lijn 3 : OLV Waver – Mechelen – Bonheiden

Lijn 4 : Battel - Mechelen Station

Lijn 5 : Tivoli - Geerdegemdries

Lijn 6 : Industrie Noord - Mechelen Station

Lijn 7 : Tivoli - Hofstade

Halte Hombeek Station

Lijn 288 : Mechelen – Londerzeel

Met de auto

Zowel de Stadsschouwburg, het Cultuurcentrum als de Oude Stadsfeestzaal zijn gelegen in het centrum van Mechelen. Van op de ring volg je de aangegeven parkeerroute.

Parking

Voor de Stadsschouwburg parkeer je best op de ondergrondse parkeergarages van de Veemarkt (via Keizerstraat), de Grote Markt en Dodoens (via Zwartzustervest) of de parkeergarage Zandpoortvest. Voor het Cultuurcentrum kan je parkeren in de ondergrondse parkeergarage Grote Markt, of op de Wollemarkt. Voor de Oude Stadsfeestzaal kan je ook parkeren in de ondergrondse parkeergarages Grote Markt en Veemarkt.

 

 

De Lindepoort
Begijnenstraat 18 bus 1
2800 Mechelen

Met de trein

Het Station van Mechelen ligt op 15 minuten stappen, Mechelen-Nekkerspoel op 10 minuten. Vanuit het centaal station van Mechelen kan je stadslijn 1, 2, 3, 4 en 5 nemen tot de halte Schoenmarkt (5 minuten).

Met de bus

Vanuit het centaal station van Mechelen kan je stadslijn 1, 2, 3, 4 en 5 nemen tot de halte Schoenmarkt (5 minuten).

Met de auto

E19 vanaf Antwerpen:

Neem afslag 9 (Mechelen-Noord) en volg de N16 - Guido Gezellelaan. Sla rechtsaf en volg de Sint-Katelijnestraat. Blijf rechtdoor rijden voor het Sint-Romboutskerkhof en daarna Onder den Toren. Sla rechtsaf vervolgens rechtsaf voor de Begijnenstraat.

Parking

Er is een betaalparking onder de grote markt, verder kan je ook parkeren in de buurt van de Melaan en de jachthaven.

De lindepoort zelf beschikt ook over een parking, maar die is enkel toegankelijk via een speciale code.

 

Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Waversesteenweg 11
2800 Bonheiden

Met de trein

Er is geen station in Bonheiden

Met de bus

De bussen 538 en 539 stoppen aan de kerk van Bonheiden. Vandaar is het nog 200m stappen naar 't Blikveld. Aan de kerk ga je linksaf. Daar is de Waversesteenweg. Op je linkerkant ligt 't Blikveld.

Met de auto

Vanuit Antwerpen of Brussel:

Snelweg E19 (Antwerpen - Brussel), afrit Mechelen Noord, richting Mechelen.

Aan Mc Donalds rechtdoor, richting Heist o/d Berg.

Aan de eerste lichten voorbij Dodoensziekenhuis (rechts) richting De Nekker, Heist o/d Berg, Bonheiden volgen (onder de spoorwegbrug).

Voorbij de Nekkerhallen, aan de voormalige Quick rechtsaf, richting Bonheiden - Keerbergen.

Aan de kerk van Bonheiden linksaf. Je bent nu op de Waversesteenweg. Op je linkerkant ligt 't Blikveld.

Parking

Het blikveld beschikt over een eigen (gratis) parking.

 

Liers Cultuurcentrum De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

Met de trein

Het Cultuurcentrum Lier ligt op 30 minuten wandelafstand van station Lier.

Met de bus

Aan het station stoppen verschillende bussen die richting Cultuurcentrum rijden. Lijnen 13a, 15a, 42, 55, 56, 57, 58, 59, 131 en 297 stoppen aan het zwembad (halte: Leopold III-laan). Vanaf daar wandel je nog 10 minuten. Je volgt de Netelaan, voorbij park en speeltuin wandel je de brug over. Je bent nu aan het Cultuurcentrum.

Met de auto

Je rijdt tot op de ring van Lier en volgt richting Aarschot. Aan de vierde verkeerslichten sla je links af richting centrum (Molpoort). CC Lier ligt aan je rechterkant.

Parking

Cultuurcentrum De Mol beschikt over een eigen (gratis) parking.

 

Vrijzinnig Ontmoetingscentrum
Guldenstraat 27
2800 Mechelen

Met de trein

Het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum ligt op 20 minuten stappen van het station:

Sla links de Stationsstraat in en volg deze 200m. Sla vervolgens rechtsaf voor de Vaartdijk. De vierde straat, de Willem Rosierstraat, sla je rechtsaf. Vervolgens sla je linksaf de Van Benedenlaan in. Daarna ga je rechtsaf de Groenstraat in om na 50 m links af te slaan en de Sint-Jacobstraat in te draaien. Sla rechtsaf de Hoogstraat in en volg daarna de Korenmarkt. Daarna kom je in de Guldenstraat.

Met de bus

Aan het station kan je de lijnen 1,2,3,4,5 en 7 nemen. Aan de halte Korenmarkt stap je af.

Met de auto

E19 vanaf Antwerpen:

Neem afslag 9 (Mechelen-Noord) en volg de N16. Sla na 300m linksaf de Adegemstraat in.

Na 2,5 km sla je terug linksaf. Je bent nu in de Guldenstraat.

Parking

In de binnenstad zijn er verschillende betaalparkings! De dichtsbijzijnde parking is die aan de Lamotsite.

Parochiezaal Sint-Libertus Nekkerspoelstraat 3662800 Mechelen De parochiezaal bevindt zich naast de Sint-Libertuskerk. Met de auto Vanaf de ring van Mechelen rijd je naar het station Mechelen-Nekkerspoel. Wanneer je onder de brug door bent, rijd je in de Nekkerspoelstraat. Volg deze tot je aan de rechterkant een kerk ziet. Naast de kerk zijn parkeerplaatsen. Met de trein De parochiezaal Sint-Libertus ligt op een klein kwartiertje wandelen van het station Mechelen-Nekkerspoel. Met de bus Vanaf het station Mechelen kan je de lijnen 681, 520, 511 en 1 nemen. Deze stoppen ook allemaal bij station Mechelen-Nekkerspoel. De halte waar je moet afstappen is "Mechelen Sint-Libertuskerk

Sociaal Restaurant Kome Nete
Den Hof
Maasfortbaan 13
2500 Lier

Met de auto

Let op, de Maasfortbaan is een éénrichtingsstraat, niet met de wagen toegankelijk vanuit Berlarij en Veemarkt.
Het sociaal restaurant bevindt zich in het laatste zijstraatje rechts van de Maasfortbaan, ter hoogte van huisnummer 12, net voor Veemarkt. Aan de linkerkant zijn er garageboxen, iets verder op de rechterhoek is het restaurant met een grote parking.

Met de bus

De dichtsbijzijnde bushalte is op de Veemarkt. Vanaf het station van Lier kan je de buslijnen 135, 297, 571 en 150 nemen, afstappen aan de halte Veemarkt. Van daaruit is het nog een paar minuutjes wandelen.

Met de trein

Het Sociaal Restaurant ligt op ongeveer een half uurtje wandelen van het station van Lier. Maar vanaf het station kan je ook de bus nemen (zie hierboven).

Samenwerken

Ik ben op zoek naar ondersteuning voor mijn project. Hoe kan Vormingplus me helpen?

Bekendmaken van je aanbod

Wij helpen je met het bekendmaken van je cursussen, vormingen, infosessies, ... . Dit kan op verschillende manieren.

Website

Via het item Nieuws op onze website informeren wij onze bezoeker graag over alles wat er gaande is op het socio-culturele veld.

Verspreiding

Wij verspreiden graag je brochures, folders en posters. In onze bar hebben wij een display waar onze cursisten verschillende brochures kunnen meenemen.

Neem contact op met onze communicatiemedewerker om na te gaan wat er mogelijk is.

UiTdatabank

Wil je een groot publiek bereiken? Dan is de UiTdatabank de uitgelezen oplossing. Je kan er zelf je activiteiten ingeven.

Faciliteiten

Vormingplus regio Mechelen kan je ook op andere manieren helpen. Indien nodig, kunnen wij onze lokalen ter beschikking stellen of kunnen we je helpen zoeken naar de juiste partners. Kijk gerust bij medewerkers om na te gaan wie voor jouw regio of thema verantwoordelijk is.

Category:

Ik wil me als vrijwilliger inzetten voor Vormingplus. Waar kan ik me aanmelden?

Voor die veelheid aan activiteiten werken we met gemotiveerde vrijwilligers voor verschillende taken. 
Een greep uit de mogelijkheden:

 • onthaal en opstart van vormingsactiviteiten
 • licht administratief werk
 • (mee)begeleiden van bijeenkomsten
 • laptopklas op verplaatsing brengen en mee installeren
 • computer workshops begeleiden
 • inleiden van sprekers op lezingen, ….

Interesse of wil je meer info?

Neem dan contact op met het secretariaat.

Download hier de informatiemap voor vrijwilligers voor meer informatie.

Category:

Ik wil als partnerorganisatie een voorstel doen aan Vormingplus. Bij wie kan ik terecht?

Meerdere organisaties samen maken een sterk geheel. Vormingplus wil met je samenwerken om jouw project of idee te realiseren. Broed je op iets en denk je dat Vormingplus een meerwaarde kan bieden?

Je kan steeds de bevoegde medewerker voor dat onderwerp of thema of de bevoegde regioverantwoordelijke contacteren. Indien niet duidelijk is bij wie je terecht moet, kan je ons steeds contacteren via het algemene emailadres of telefoonnummer.

Bij projecten kan je proeven van enkele samenwerkingen die Vormingplus in het verleden reeds realiseerde.

Category:

Ik wil als freelancer aan de slag bij Vormingplus. Hoe pak ik dat aan?

Indien je als freelancer voor Vormingplus wil werken, stuur je best een uitgebreid cv naar het algemene emailadres of naar de bevoegde medewerker in kwestie. Zodra een vormingsbehoefte aansluit bij jouw profiel, nemen we contact met je op.

We verwachten dat je al heel wat kennis of ervaring hebt opgedaan over een bepaald onderwerp. Ook beschik je over sterk didactische vaardigheden zodat je een groep mensen kan boeien.

Via deze link kan je alle praktische informatie downloaden over het werken als freelancer voor Vormingplus.

Category:

CONTACT

Je kan ons momenteel telefonisch niet bereiken. Contacteer ons via regiomechelen@vormingplus.be