Expo: Heist van toen - 28 april tot 12 mei 2019

U bent hier

Home > Nieuws > Expo: Heist van toen - 28 april tot 12 mei 2019

De expo het ‘Heist van toen’ brengt verhalen die studenten van de Thomas More Hogeschool optekenden bij bewoners van het WZH Ten Kerselaere. Gedurende een half jaar trokken de studenten naar het WZH waar ze in gesprek gingen met bewoners. Zes verhalen werden schriftelijk weergegeven en vier verhalen werden opgenomen en zijn nu te beluisteren. Hiervoor vertrok men op roadtrip in Heist, passeerde men langs een vroegere koffiebranderij, hoeves, woonplaatsen, … Nadien zijn buurtbewoners/familieleden ook op pad gegaan in Heist-op-den-Berg en hebben ze foto’s gemaakt bij het veranderende landschap en architectuur in Heist-op-den-Berg. Foto’s van vroeger worden naast deze nieuwe gemaakte beelden geplaatst.

Je kan deze verhalen beluisteren en lezen op heistvantoen.wordpress.com, op de expo zelf en in een speciaal voor dit project gemaakt magazine.

Heb je zelf nog herinneringen aan het Heist van toen? Kom dan zeker op Erfgoeddag 28 april 2019 tussen 10u en 17u naar WZH Ten Kerselaere/LDC de Pit. We registreren ook graag jouw verhaal!

Expo is te bezoeken van 28 april tot en met 12 mei 2019, alle dagen open van 9u tot 17u, Boonmarkt 27, 2220 Heist-op-den-Berg.

Samenwerking van: WZH Ten Kerselaere, LDC de Pit, Thomas More Hogeschool, Regionale landschappen Rivierenland, IOED Berg en Nete, Heemkring Die Swane, Vormingplus regio Mechelen.

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.