Een dialoog over vluchtelingen

U bent hier

Home > Nieuws > Een dialoog over vluchtelingen

Wil jij vrijwilliger worden bij één van onze Duffelse projecten rond nieuwkomers?

De toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten roept heel wat vragen op. Wat is de oorzaak van migratiebewegingen? Welke gevolgen heeft dit alles voor mijn buurt en voor onze samenleving? Wat drijft vluchtelingen om zo’n gevaarlijke reis te ondernemen? Welk traject doorlopen ze wanneer ze in België aankomen? Hoe ga ik met die realiteit om? Wat kan ik doen als individu? Mensen zijn op zoek naar zinvolle antwoorden en betekenis.

Ook in Duffel leven en wonen vluchtelingen. Het OCMW vangt een aantal gezinnen op en begeleidt hen om hier een leven op te starten. Het gemeentebestuur organiseert projecten om deze en nog vele andere nieuwkomers een plaats te bieden in onze gemeenschap.

Op maandag 4 december 2017 willen wij een dialoog voeren over vluchtelingen. Een gespreksleider brengt informatie aan om samen met u een gesprek te voeren over deze thema’s. Ook worden op deze avond de Duffelse projecten voorgesteld waar het OCMW en de gemeente nog vrijwilligers voor zoeken. Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan deze avond, laat het ons zeker weten. De plaatsen zijn beperkt tot 30 deelnemers.

 

Waar en wanneer: maandag 4 december 2017 om 19u in de Beethovenzaal van de bibliotheek, Onze Lieve Vrouwlaan1, Duffel. Kan je niet aanwezig zijn, maar je bent wel geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Laat het ons weten!

Voor info of om in te schrijven: welzijn@duffel.be of 015 30 72 52.

 

Dit is een project van gemeente en OCMW Duffel, Agentschap Integratie en Inburgering en Vormingplus regio Mechelen.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.