De Leeswereld

U bent hier

Home > Projecten > De Leeswereld

Babbelen over boeken. Dat is wat anderstaligen om de twee weken doen tijdens de bijeenkomsten van De Leeswereld in de bibliotheek van Lier, en sinds kort ook in de bibliotheek van Hiest-op-den-Berg. Anderstaligen krijgen er de kans om Nederlands te oefenen door het lezen van boeken en het voeren van gesprekken hierover. Tegelijk maken ze kennis met Nederlandstalige literatuur en de werking van de bibliotheek.

Lees in ons inspiratiemagazine meer over de opstart van het project in Heist-op-den-Berg. In een interview laten we Sofie Devriendt (coördinator gelijke kansen gemeente Heist-op-den-Berg) en Anna Van Ginderen (begeleidster vanuit Vormingplus) aan het woord.

Ook zin om met de Leeswereld te starten? Vraag onze brochure aan! De brochure biedt inspiratie aan lokale initiatiefnemers die een leesgroep voor anderstaligen naar het model van De Leeswereld willen opstarten.

Bibliotheken en gemeenten die zin hebben om ook met een Leeswereld te starten, kunnen rekenen op een intensieve begeleiding vanuit Vormingplus. Voor meer informatie kan je terecht bij Kathleen Clerbout via kathleen.clerbout@vormingplus.be of 015 44 41 00.

Het project in Lier is een initiatief van Vormingplus regio Mechelen in samenwerking van Bibliotheek de Fé, Stad Lier en CVO Crescendo. In Heist-op-den-Berg werken volgende partners samen:  Bibliotheek en Gemeente Heist-op-den-Berg, CVO Crescendo en Vormingplus regio Mechelen. 

 

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.