De Keeting lanceert gemeenschapsmunt

U bent hier

Home > Nieuws > De Keeting lanceert gemeenschapsmunt

PERSUITNODIGING

De Keeting en Muntuit lanceren een gemeenschapsmunt, de Mechelse Koekoek, in aanwezigheid van schepen Bjorn Siffer. Met de steun van de provincie Antwerpen en Be Planet.

zaterdag 5 mei, 15 u
De Keeting, Kroonstraat 66, 2800 Mechelen

In oktober 2017 werd het gemeenschapsmuntproject van De Keeting vzw en Muntuit geselecteerd door de provincie Antwerpen. De provincie stelt € 15.500 ter beschikking om het project mogelijk te maken. Be Planet ging ook het engagement aan om ter waarde van € 10.000 steun bij bedrijven te vinden in de loop van de komende 2 jaar.

Met de gemeenschapsmunt, de Mechelse Koekoek, maken we tastbaar werk van de doelstellingen van De Keeting vzw, een vereniging waar armen het woord nemen. De Mechelse Koekoek dient als alternatief - betaal, -ruil en waarderingsmiddel voor mensen die iets doen in een organisatie, voor de buurt of voor elkaar. Met de Koekoek richten we ons uitdrukkelijk tot alle bewoners van de Heihoek.

Ecoso, Vormingplus regio Mechelen, lokale dienstencentra, buurtcomité Heihoek, de Fietsotheek en uiteraard De Keeting zijn partners in dit project. We willen dit op termijn uitbreiden en ook handelaars betrekken. Dankzij de Mechelse Koekoek wordt vrijwilligerswerk gestimuleerd, zijn mensen en organisaties betrokken op hun buurt en is er meer samenwerking tussen organisaties. Het gemeenschapsmuntproject is door Be Planet verkozen tot een van de zes laureaten die gaan voor duurzaamheid, zowel ecologisch als sociaal.

De Keeting vzw en Muntuit hebben het genoegen u uit te nodigen op deze lancering op zaterdag 5 mei tijdens een buurtfeest.

programma:

- 9.00 – 14.30 u: opendeurdag
- 15:00 u: persmoment met aanwezigheid van schepen Bjorn Siffer en OCMW raadslid, Ward Leemans

Adres: De Keeting, Kroonstraat 64-66, 2800 Mechelen, België.
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen: Egon Mutsaerts, coördinator De Keeting, 015/27.09.25, 0498/335.871
Zaterdag 5 mei mailen we u een uitgebreid persbericht.

Met de steun van: provincie Antwerpen, Be Planet
in samenwerking met: Muntuit

Partners, coördinaten en links
https://www.facebook.com/dekeeting/
http://www.muntuit.be/
http://beplanet.org/nl/cs_cause/de-keeting/

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.