In de ban van 'van Eyck'

U bent hier

Home > Nieuws > In de ban van 'van Eyck'

Na een grondige restauratie is het meesterwerk van de gebroeders van Eyck, Het Lam Gods, in zijn oude glorie hersteld. 18 panelen tonen een magisch Bijbels tafereel. Het centrale paneel van het kunstwerk bevindt zich sinds kort terug op zijn vertrouwde stek, de Sint-Baafskathedraal.

Ben je ook in de ban van van Eyck en zijn meesterwerken? Dan zijn volgende lezingreeksen uit ons cursusaanbod vast iets voor jou:

Het Lam Gods staat bol van de middeleeuwse symboliek. Professor Eugeen Roegiest ontsluiert tijdens deze lezing de dieper liggende betekenissen van de verschillende iconografische aspecten van het werk. 

Kunsthistorica Leen Huet bespreekt een overzicht van het werk van grootmeester Jan van Eyck, situeert hem in zijn tijd en aan het Bourgondisch hof. Daarnaast opent ze opnieuw onze ogen voor zijn verbluffende verwezenlijkingen.

Kan je niet wachten om het gerestaureerde Lam Gods met je eigen ogen te bewonderen? Neem dan een kijkje op de volgende website: je kan er inzoomen op de complexe en adembenemende details van het meesterwerk. 

http://closertovaneyck.kikirpa.be/

Foto: ©Sint-Baafskathedraal Gent (c) wwww.lukasweb.be- Art in Flanders vzw, Hugo Maertens

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.