Conversatietafels

U bent hier

Home > Projecten > Conversatietafels

Tijdens de bijeenkomsten van een conversatietafel krijgen anderstaligen en Nederlandstaligen de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur.

Een conversatietafel is geen Nederlandse les. Conversatietafels zijn ontstaan vanuit de vraag/nood van anderstaligen om hun Nederlands te kunnen omzetten in de praktijk. Conversatietafels zijn een soort tussenruimte waar wat geleerd wordt in de les NT2, geoefend kan worden. Conversatietafels vormen zo een burg tussen de beslotenheid en veiligheid van het klaslokaal en de buitenwereld.

Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat wanneer je wil. Er is educatief en didactisch materiaal voorhanden, maar de deelnemers en de vrijwilligers kiezen zelf waarover ze wel of niet praten. De motivatie en het engagement van de deelnemers is dus het vertrekpunt.

Vormingplus regio Mechelen organiseert en/of ondersteunt verschillende conversatietafels in de regio. Voor meer info klik hier.

 

Wil je een beter beeld krijgen van de conversatietafels? Bekijk dan eens het filmpje over 't Klapgat:

Interculturaliteit Vorming Plus Mechelen from Mediaraven vzw on Vimeo.

 

 

Periode: 
december, 2020

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.