Cohousing met schwung!

U bent hier

Home > Nieuws > Cohousing met schwung!

Cohousing ontstond zo’n halve eeuw geleden in Denemarken als antwoord op de vraag hoe we duurzaam kunnen omgaan met de beschikbare ruimte. Compacte privéwoningen combineren met gemeenschappelijke ruimtes moest het mogelijk maken om op minder ruimte meer mensen meer woonkwaliteit te geven.

Met cohousing Schwung zet ook Mechelen bewust in op het wonen van de toekomst: collectief, kwaliteitsvol, sociaal, inclusief en ecologisch. Cohousing Schwung is ingeplant in de grotere nieuwe dynamische stadsontwikkeling Komet. De pijlers van cohousing Schwung zijn verbinding, harmonieus samenleven en diversiteit. In respect voor ieders privacy, zal de intergenerationele groep bewoners ook ruimtes en functies delen met elkaar. Het is niet alleen kwaliteitsvol wonen, maar ook inzetten op solidariteit en maatschappelijke verbondenheid.

Wil je meer weten over wat cohousing is en kennismaken met het project in Mechelen? Sluit gratis aan bij de info avond op woensdag 25 maart van 19.30-21.30 u. bij Vormingplus regio Mechelen. Inschrijven kan via cohousingschwung.weebly.com of via cohousing.schwung@gmail.com

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.