Blikopener: Over de cel vermiste personen

U bent hier

Home > Blikopener: Over de cel vermiste personen

Wanneer

do, 02/05/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-05-02 20:00:002019-05-02 22:00:00GMT+01:00Blikopener: Over de cel vermiste personenKerkstraat 4 2560 Nijlen

Waar

Openbare bibliotheek Nijlen
Kerkstraat 4
2560 Nijlen

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: L195616

Als je hem op tv ziet verschijnen, betekent dit dat we geconfronteerd zullen worden met een hoop ellende. Alain Remue geeft al meer dan 20 jaar een gezicht en een stem aan het werk van de Cel Vermiste Personen, die als steunpunt van de Federale Politie ingeschakeld wordt bij onrustwekkende verdwijningen en identificatie van niet-geïdentificeerde personen.

Gemiddeld komen er elke dag 2 à 3 nieuwe dossiers bij, variërend van een jongere die uit liefdesverdriet of een slecht examen even “onderduikt”, een veertiger die op de lappen gaat met een nieuwe vriendin, een Alzheimerpatiënt op de dool, een zelfdoding of een verdronken kind. Als er kinderen vermist zijn, neemt Alain Remue zelf de leiding van het onderzoek steeds op zich. “Als er iets is, wat je in je leven niet wil zijn, dan is het wel ouder van een vermist kind” is hierbij zijn uitgangspunt. De voortdurende confrontatie met al deze ellende doet wat met een mens. 

De dienst werd in september 1995, na de twee dubbele verdwijningen (Julie en Melissa en An en Eefje), in het Dutroux-tijdperk op vraag van de minister van Justitie opgericht onder leiding van de toen nog jonge rijkswacht-luitenant Alain Remue.

Partners:

Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver
Bibliotheek Bonheiden
Bibliotheek Putte
Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen
Bibliotheek de Fé
Openbare bibliotheek Nijlen
Bibliotheek Berlaar
Thomas More Hogeschool

Over de begeleiding:

Hoofd Cel Vermiste personen

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.