Blikopener: Herboren: hier komt een nieuwe Belg

U bent hier

Home > Blikopener: Herboren: hier komt een nieuwe Belg

Wanneer

do, 27/09/2018 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-09-27 18:00:002018-09-27 20:00:00UTCBlikopener: Herboren: hier komt een nieuwe BelgGemeenteplein 1 2580 Putte

Waar

Bibliotheek Putte
Gemeenteplein 1
2580 Putte

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: H185209

Veertien jaar geleden was Majd Khalifeh op de vlucht voor het regime in Damascus, waar hij als staatloze Palestijn na vele omzwervingen was beland. Hij kocht het goedkoopste vliegticket, en dat had als bestemming Brussel; zo simpel kan het zijn.

Een verhaal zoals dat van vele duizenden vluchtelingen die de laatste jaren de oversteek maken naar de Europese Unie, de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog. Wie zijn doel bereikt, komt terecht in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van afweet. Voor Majd Khalifeh leek het of zijn eigen taal, cultuur en kennis plots verdampt waren. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: “vluchteling”. Het enige wat hij kon doen was doorgaan.  

In deze lezing, gebaseerd op zijn gelijknamig boek, neemt Majd je op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.

Partners:

Bibliotheek Duffel
Bibliotheek Bonheiden
Bibliotheek Putte
Bibliotheek Berlaar
Openbare bibliotheek Nijlen
Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen
Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver
Koortzz Artiestenbureau
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.