Blikopener: Dieren in de politiek: de grenzen verleggen

U bent hier

Home > Blikopener: Dieren in de politiek: de grenzen verleggen

Wanneer

do, 28/03/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-03-28 20:00:002019-03-28 22:00:00GMT+01:00Blikopener: Dieren in de politiek: de grenzen verleggenGemeenteplein 1 2580 Putte

Waar

Bibliotheek Putte
Gemeenteplein 1
2580 Putte

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: W195575

Al anderhalve eeuw spelen zich over dierenleed - weliswaar beschaafde, soms heroïsche - gevechten af in de parlementaire halfronden van Europa. Wetgeving rond dierenwelzijn komt tot stand als resultaat van politieke besluitvorming. De Partij voor de Dieren vertegenwoordigt, met twee zetels in de Nederlandse Tweede Kamer, de burgers die in het bijzonder zijn bekommerd om het dierenwelzijn. Dieren steken meer en meer de kop op in de politiek, en niet alleen in het Westen. Meestal als reactie op aangeklaagde mistoestanden, zelden vanuit een doordachte visie. De Amerikaanse liberale filosofe Martha Nussbaum, leerlinge van de Indische Nobelprijswinnaar economie, Amartya Sen, pleit voor een heuse politieke theorie over dierenrechten. Volgens haar zijn dierenrechten geen luxeprobleem, en evenmin louter een kwestie van fatsoen of welwillend medelijden. Ook de positie van dieren en meer bepaald de behandeling van dieren behoort tot het domein van de rechtvaardigheid. Michel Vandenbosch licht toe.

Partners:

Bibliotheek de Fé
Bibliotheek Putte
Openbare bibliotheek Nijlen
Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen
Bibliotheek Duffel
Bibliotheek Bonheiden
Bibliotheek Berlaar
Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver
Thomas More Hogeschool

Over de begeleiding:

In 1992 richtte Michel Vandenbosch de actiegroep GAIA op. Zijn eerste succes behaalde hij al een jaar later. Hij zette het land zodanig op zijn kop dat toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback de straatpaardenkoersen verbood. De toon was meteen gezet.
In de jaren die volgen trekt Vandenbosch steeds de aandacht met spraakmakende campagnes en schokkende beelden van verborgen dierenleed.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.