Bezoek de expo 'veranderd Waver'

U bent hier

Home > Nieuws > Bezoek de expo 'veranderd Waver'

Van half april tot eind mei 2018 kun je in het woonzorgcentrum Huyze De Pauw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver de expo 'veranderd Waver' bekijken.

Sint-Katelijne-Waver vernieuwt haar dorpskernen. In Onze-Lieve-Vrouw-Waver kregen de inwoners tijdens het najaar van 2017 de kans om hun ideeën en dromen voor 'het Dorp' kenbaar te maken tijdens de campagne 'Waver in 't nieuw!'. Klein en groot, jong en oud werden betrokken bij dit project. Het woonzorgcentrum Huyze De Pauw is een belangrijk onderdeel van de dorpskern. Het was dan ook belangrijk om te luisteren naar de bewoners.

Het woonzorgcentrum (WZC), Vormingplus regio Mechelen, het Jozef Van Rompaeygenootschap en het gemeentebestuur sloegen de handen in elkaar er organiseerden de tentoonstelling 'veranderd Waver' en een verhalencafé in het najaar van 2017. Daarnaast werd er een belevingsdag georganiseerd en werden er gesprekken aangeknoopt met inwoners van Waver, dus ook bewoners van het WZC. Al deze initiatieven inspireren en ideeën werden geboren voor de dorpskern van morgen.

Om de wereld van het WZC Huyze De Pauw zichtbaar te maken voor niet-bewoners, werden er in het voorjaar twee workshops georganiseerd door Vormingplus. Tijdens een eerste sessie werden de deelnemers ondergedompeld in het dagelijks reilen en zeilen in het WZC en werden de beginselen uitgelegd om een mooi fotografisch portret te maken. Tijdens een tweede sessie werden portretten gemaakt van bewoners die eerder hun verhaal vertelden. Het resultaat kan je bewonderen in de tentoonstelling 'veranderd Waver'.

Adres: WZC Huyze De Pauw, Leemstraat 11A, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Foto: Gerda Van Zeebroeck

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.