Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Da's wa'k (niet) geloof

De samenleving wordt steeds diverser. Een bonte waaier aan culturen, talen en levensbeschouwingen leven door elkaar, niet alleen in de grootsteden, maar ook in de rest van Vlaanderen.  Zo ook in Willebroek. Omgaan met al deze verschillen is een uitdaging waar we als samenleving voor staan en waar elk van ons toe kan bijdragen.

Transitiekaart

Transitiekaart

Mechelen en haar omgeving bruisen van duurzame ideeën! Ontdek ze in de geüpdatete transitiekaart en kom meer te weten over milieubewust shoppen, alternatieve mobiliteit, spullen delen, … 

Conversatietafels

Conversatietafels

Tijdens de bijeenkomsten van een conversatietafel krijgen anderstaligen en Nederlandstaligen de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun 'buren' met een andere taal en cultuur. ...

Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

Leren en ontmoeten via kunst en cultuur

Onze cursussen en workshops zorgen er uiteraard voor dat deelnemers iets bij leren, maar het ontmoetingsmoment is minstens even waardevol. Veel mensen vinden via ons regulier aanbod gelukkig hun weg naar ons, maar om iedereen te kunnen bereiken bieden we graag extra tools aan.

De Grond Der Dingen (c) Hans Roels

De Grond der Dingen

De Grond der Dingen is een initiatief van theater ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden waarbij inwoners van Mechelen opgeroepen worden om actief mee te bouwen aan de gemeenschappelijke toekomst. De stad stelt 20.000m² ter beschikking om een aantal voorstellen te realiseren.

Inclusief vormingsaanbod

Inclusief vormingsaanbod

Pasform is een vormingsorganisatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking of autisme. De medewerkers van Pasform organiseren en begeleiden culinaire en creatieve workshops, uitstappen en een theateracedemie. 

Vrouwenoverlegplatform

Op 11 november 2017 hield de organisatie van 'Nationale Vrouwendag' halt in Mechelen. Nadien bleek dat er nood was om verder te werken aan thema's zoals discriminatie en empowerment. Uit deze idee ontstond het Mechels Vrouwenoverlegplatform. 

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek

De Mechelse Koekoek is een gemeenschapsmunt die mensen en organisaties wil stimuleren om samen te werken. Deze werking is een intiatief van De Keeting, een vereniging waar armen het woord nemen. Andere betrokken partners zijn onder meer Ecoso en Open School.

Week van de tijd

Week van de tijd

Werk en tijd en vooral de combinatie van beiden is een belangrijk thema waar veel werkgevers en werknemers mee worstelen. Hoe is de relatie, hoe staan we hier tegenover? ACV Mechelen-Rupel startte het project 'Werk en Tijd' om een beter zicht te krijgen op deze vragen. Samen met Beweging.net Mechelen en Pasar zocht Vormingplus regio Mechelen dit mee uit.

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid

Op 10 oktober is het de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Naar aanleiding daarvan organiseert het Vlaams Instituut voor Gezond leven een tiendaagse van de geestelijke gezondheid.  Van 1 tot 10 oktober 2017 vroegen we ook in de regio Mechelen-Lier-Boom meer aandacht voor mentale veerkracht.

Pagina's

WINTERBROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.