1 op 5 loopt school in de buitenbaan

U bent hier

Home > Nieuws > 1 op 5 loopt school in de buitenbaan

Welzijnszorg maakt met Samen Tegen Armoede werk van structurele armoedebestrijding in eigen land. Concreet doorprikt Welzijnszorg vooroordelen en ondersteunt lokale projecten. Dit jaar focust de campagne op onderwijskansen. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig! Jij kan ook helpen.

In België groeit 1 kind op 5 op in armoede. Voor kinderen in armoede is succesvol zijn op school niet altijd gemakkelijk. Kinderen en jongeren zijn onze toekomst. Zij maken de wereld van morgen, zij moeten kunnen dromen, leren en groeien.

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. De realiteit is echter anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Dat moet anders! Laten we samen gaan voor gelijke kansen voor ieder kind.

 

 

 

 

Hoe helpen?

Sport, brei of maak soep en help hiermee mensen in armoede. Alle uitleg vind je op de website. Als je zelf een leuk idee hebt om actie te voeren voor Samen Tegen Armoede, laat het weten.

  • Word vrijwilliger

Ervaringsdeskundige, fotograaf, administratieve kracht, bloemschikster of handige Harry? Enthousiasme is het meest gezochte talent! Engageer je om het Welzijnszorgteam op vrijwillige basis te versterken.

  • Steun de  politieke actie

Vul met een groepje mensen een ‘heen & weerschriftje’ met suggesties voor de Minister van Onderwijs. Welzijnszorg en Samen Tegen Armoede geven in januari alle schriftjes af, met genoeg tromgeroffel om gehoord te worden.

Op maandag 26/11/2018 doen scholen een symbolische actie met een hindernis te plaatsen aan de schoolpoort. Ken je eenschool die wil deelnemen? Registreer dan de actie op de website.

  • Doe een gift

Maar liefst 64% van de campagne-inkomsten bestaat uit particuliere giften. Jouw steun maakt dus wel degelijk het verschil. Vanaf een minimaal jaarbedrag van 40 euro komt je gift in aanmerking voor fiscale aftrekbaarheid. Doe  een overschrijving op BE 21 0000 0000 0303 

Een legaat kan ook natuurlijk. Je vindt alle info op de website.

Meer weten? Zie www.samentegenarmoede.be

CONTACT

Contacteer ons via 015 44 41 00 of regiomechelen@vormingplus.be.